Győr és környéke

2019.09.04. 15:56

Elhunyt a győrújfalui tóba esett fiú - Donorként mások életét menti meg

Napokon át küzdöttek a győrújfalui bányatóba esett 19 éves fiú életéért, de sajnos az első pillanattól kezdve kritikus volt a sérült állapota.

Sudár Ágnes


A tóba esett fiút újra kellett éleszteni, s a percek pedig ilyenkor sorsdöntőek: hosszú idő telt el, míg újra dobbant a szív, ezért a hét elején ki kellett mondani az agyhalál tényét. A fiúnak a nyakcsigolyái is eltörtek, de fontos szervei nem sérültek. A gyászoló szülők fájdalmában osztozva csak köszönetet lehet mondani ezért: fiúk donorként mások életét menti meg. 

A győri középiskola kitűzte a fekete zászlót elhunyt diákja emlékére. Fotó: H. Baranyai Edina" border="0" class="kepkeret" data-id="2901743" src="/wp-content/uploads/2019/09/6348810_1.jpg?verz=1567596341" style="width:250" title="

A győri középiskola kitűzte a fekete zászlót elhunyt diákja emlékére. Fotó: H. Baranyai Edina" />

A győri középiskola kitűzte a fekete zászlót elhunyt diákja emlékére. Fotó: H. Baranyai Edina

Tizenkilenc éves volt, de mivel nulladik osztályban kezdett a fiú (nevét szándékosan nem írjuk le) idén érettségizett volna. Az iskolakezdés előtti napokban sérült meg, az utolsó nyári napok egyikén ment ki a győrújfalui bányatóhoz. Kötélről ugráltak a srácok a vízbe, ő rosszul esett. 

 

Prof. Oláh Attila, a Petz-kórház orvos igazgatója már vasárnap jelezte, hogy kritikusra fordult a fiatalember állapota, a hét első napjaiban pedig – a hivatalos vizsgálatokat lefolytatva – kimondták az agyhalál tényét. A szülők beleegyezésével a fiú több szervét is mások kapják meg, valószínűleg a szív, a máj, a vese mostanra célba ért. 

 

A cikk a Kisalföld napilap csütörtöki számában folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!