Győr és környéke

2018.12.10. 13:22

Útzárral tiltakoznak Győrben a túlóratörvény miatt hétfőn

Körülbelül 50 autóval és száz résztvevővel a szakszervezetek képviselői két órára lezárják hétfőn a győri Mártírok útjának fél útpályáját, így tiltakozva a munka törvénykönyvének tervezett módosítása miatt.

kisalfold.hu

A hétfő déli esemény előtt tartott sajtótájékoztatón Molnár Ákos, a szervező Vasas Szakszervezeti Szövetség régióvezetője elmondta, hogy akciójukat utolsó figyelmeztetésnek szánják, de arról nem beszélt, hogy mit terveznek arra az esetre, ha nem vonjávissza a munkaidőkeret emelését és a túlmunkaórák számának jelentős növelését tartalmazó törvénytervezetet.


Molnár Ákos úgy fogalmazott: arra számít, a törvényjavaslatot bevezetik, "de ennek beláthatatlan következményei lesznek." Hozzátette, mivel a tervezet indoklásában az szerepel, hogy a beterjesztő célja a német gyakorlat hazai megvalósítása, javaslatot tesznek: vezessék be idehaza is a 28 órás munkahetet, akárcsak Németországban.


tfői demonstrációban a Liga Szakszervezetek, az Audi Hungária Független Szakszervezet és a Vasas Szakszervezet képviselői vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!