Győr és környéke

2018.12.10. 18:56

Nemzetközi élvonalban a magyar szakmunkás tanuló, aki Győrben kamatoztatja járműfényező szaktudását

A Volkswagen Konszern az idei évben is "Best Apprentice Award" elismeréssel díjazta legjobb szakmunkás tanulóit Wolfsburgban, a duális képzésben nyújtott teljesítményükért és kiemelkedő szakmai kompetenciáikért.

A díjazottak között volt Benedek Péter, aki idén júniusban kiváló eredménnyel végezte el a járműfényező szakmát az Audi Hungaria duális szakképzésében, és azóta a vállalat munkatársaként a lakkozóüzemben kamatoztatja szaktudását.

Benedek Péter

Benedek Péter

„Az autóipar vonzó jövőképet kínál a fiatalok számára. Büszke vagyok arra, hogy duális szakképzési rendszerünkben partneriskoláinkkal karöltve nemzetközi szinten kimagasló szaktudású fiatalokat képzünk", mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.


„Benedek Péternek szívből gratulálok az elismeréshez és további szép szakmai sikerek kívánok“, tette hozzá Dr. Knáb Erzsébet.


 Az AUDI HUNGARIA Zrt. Magyarországon elsőként indította el a duális szakképzési modellt, melyet jelenleg a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziumával, Szakközépiskolájával és Kollégiumával, a Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziumával és Szakközépiskolájával és a Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiumával együtt működtet.


A duális képzésben végzett tanulók többsége tanulmányai befejeztével az Audi Hungariánál helyezkedik el, mely 2018-ban az ország legvonzóbb autóipari gyártó vállalata lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!