Győr és környéke

2018.12.15. 15:28

Kincskereső kisködmön - Mesés zenejátékot adtak elő szombat délelőtt Győrben, Lackfi János is közreműködött - Sok fotó

Móra Ferenc regényét alakították mesés zenejátékká, Lackfi János közreműködésével: december 15-én a költővel együtt várták a gyerekeket jótékony kincskeresésre.

kisalfold.hu

„Keress kincset, segíts minket" - jótékonysági koncertet adott az Apnoé zenekar Győrben.

Fotók: Mészáros Mátyás

"A Kincskereső kisködmön kedves, mégis szívszorító története 100 év elteltével, karácsony közeledtével talán még aktuálisabb, mint valaha. A gazdagságról álmodozó Gergő a gyermeki varázsvilág és a valóság határán egyensúlyozva jut egyre közelebb azokhoz az igazán fontos emberi értékekhez, melyekre a regény és az Apnoé zenekar is szeretné a gyermekek figyelmét irányítani" - nyilatkozta az Apnoé zenekar. Majd hozzátette:

 

A klasszikus regény ráadásul most új köntöst is kapott Lackfi János József Attila-díjas költőtől, akinek tollából egy könnyen értelmezhető, az eredeti művet mégis tiszteletben tartó feldolgozás született az általános iskolásokra szabva. Az interaktív mesés zenejáték éppen olyan lett, mint Gergő ködmönje, amit az édesapja varrt neki: varázslatos, tele kalandokkal és mesékkel, ami néha szorít, de mindig az otthon melegére, az igazán lényeges dolgokra emlékeztet.

Az Apnoé zenekar a Győri Rotary Asztaltársaság szervezésében, a Balatonfüred-Veszprém Rotary Club közreműködésével olyan előadást vitt színpadra, melynek 500 darab 1000 forint értékű támogatói jegye nagyon rövid idő alatt elfogyott.


A teljes bevételt a zenekar a megye településeit is ellátó győri kórház gyermekosztályért dolgozó Lurkó Alapítvány gondjaira bízzák. Ez a szervezet önkénteseivel azon fáradozik, hogy az ellátásra szoruló gyerekek kórházi mindennapjait a lehető legkomfortosabbá tegyék. Szépítik az osztályt, játszósarkokat alakítanak ki és kézműves foglalkozásokkal terelik el a kis beteg figyelmét a kellemetlenségekről.


Az Apnoé zenekar nemcsak az adventi időszakban számít a segítségre jótékony céljainak elérése érdekében. A legkisebbeket a „Keress kincset, segíts minket" szlogennel már egészen fiatalon arra szeretné ösztönözni, hogy figyeljenek egymásra, legyenek érzékenyek a rászorulók nehézségeire és ahol tudnak, segítsenek a problémáikon. Mindehhez pedig legjobb eszközük a zene: az a minőségi és igazán magas színvonalú muzsika, amit a folyamatosan megújuló zenekar évek óta képvisel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!