Győr és környéke

2018.09.14. 15:44

Átadták az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ óvodáját - sok fotó

Több mint 1 500 négyzetméteres új óvodaépület készült el.

kisalfold.hu

Pénteken adták át azt a több mint 1 500 négyzetméter alapterületű kétszintes, terasszal, erkéllyel ellátott új óvodaépületet és a hozzá tartozó udvart, ami az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány beruházásaként jött létre.

Szívből támogattuk a kultúrákat átfogó intézmény létrehozását

- mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyzetért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

 

Fotók: Bertleff András


Az AUDI HUNGARIA Zrt. a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatával karöltve hívta életre a közalapítványt és ezáltal magát az oktató-nevelő intézményt.


Az újonnan átadott, 100 férőhelyes óvoda négy vegyes korosztályú csoporttal kezdte meg működését, mindegyik csoportban egy magyar és egy német nyelvű óvodapedagógus foglalkozik a gyerekekkel.


Az építési munkálatok 2017 augusztusában kezdődtek, a bővítés az AUDI HUNGARIA Zrt. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre.

A magyar és a német kisgyermekeknek mindkét kultúra értékeit közvetíti az intézmény. Vállalatunk fontos feladatként tekint erre, amit szívből támogatunk

- emelte ki Dr. Knáb Erzsébet.

A Német Szövetségi Kormány 2013-ban ismerte el az Audi Hungaria Általános Művelődési Központot mint külföldi német intézményt, ezáltal tagja lett egy világszerte 140 intézményből álló hálózatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!