Győr és környéke

2018.08.23. 10:16

Fejlesztések a bencés csónakháznál

EFOP-os pályázatnak köszönhetően közel 450 millió forintért hajthat végre fejlesztéseket a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium. Ennek részeként 85 millió forintért épült és újult meg a pinnyédi csónakház, amelyet szerdán adtak át.

kisalfold.hu

„Bencés hagyomány, hogy az atyák és a tanulók időről időre kivonulnak a természetbe. Ezt az elvet követve vett az iskola vezetése a nyolcvanas években telket Pinnyéden, ahova nemsokára csónakház került. Most pedig itt állunk e gyönyörű épületek előtt" – mondta el nyitóbeszédében Sárai-Szabó Kelemen atya tegnap a bencés gimnázium és kollégium csónakházának átadóján.


A Szivárvány utca végében álló Luif Otmár-sporttelepen 85 millió forintos EFOP-pályázati pénzből épült egy 162 négyzetméteres új öltöző, illetve megújult a régi csónakház.

Simon Róbert Balázs (balra) és Sárai-Szabó Kelemen az új épület előtt. Fotó: Bertleff András

„Győrben és környékén az EFOP-os pályázati pénzeknek köszönhetően jelenleg is kilencmilliárd forintos beruházások folynak" – árulta el a megnyitón [namelink name="Simon Róbert Balázs"] országgyűlési képviselő. Mint megtudtuk, a létesítményeket egyszerre majdnem félszázan használhatják pihenésre, sportolásra egyaránt, 12 éves kortól felfelé, diákok, öregdiákok, oktatók.


Az ünnepségen emléktáblát is avattak, a sporttelepet évtizedeken át fenntartó Horváth Dori Tamás atya emlékének szentelve. „Mindig nevelt, mindig tanított, mindenütt jelen volt. Jelenléte erőt sugárzott, azt az erőt, amit Istennel való kapcsolatából merített" – hangzott el Sárai-Szabó Kelemen atya beszédében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!