Győr és környéke

2018.08.31. 17:20

Becsengetnek a győri Lloyd-palotában is: tantermeket alakítottak ki az épületben - fotók

Átadták a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium új épületegységét a Llyod-palotában.

Kamocsai Rita

Az épületet az állam vásárolta meg, majd a Szent Mór Bencés Perjelség tulajdonába adta. "Tavaly a nyári szünetben álmodtunk róla, hogy több helyre lenne szükség a sok kedves diáknak" – fogalmazott Sárai-Szabó Kelemen perjel az intézmény átadó ünnepségén. Llyod "munkába állítására" a túljelentkezés miatt volt szükség. Itt kilenc új tantermet alakítottak ki.


"A bencés közösség egy ambiciózus pályázatot tett az asztalra. Az itt folyó kimagasló oktatás és közösség építés volt a garancia rá, hogy a kormányzat el is fogadja ezt" – mondta az ünnepségen Czepek Gábor államtitkár, aki diákokhoz úgy szólt, az ő élményeik, küzdelmeik, sikereik és bukásaik fogják megtölteni élettel a falakat.

 

A diákok élettel töltik majd meg a Lloyd-palotát.


Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő pedig kiemelte, a belvárosi épület végre értelmes célt kapott. "A diákok és a tanárok használatba veszik a város egyik legmodernebb iskolaépületét."


Mielőtt Kelemen atya megáldotta az épületet, bent emléktáblát avattak, az iskola igazgató Tóth Konstantin és a diákönkormányzat két tagja átvette az intézmény kulcsát; még Borkai Zsolt, a város polgármestere elmondta, sok diák végzett a Bencés Gimnáziumban, akik aztán érékes győriként komoly teljesítményt nyújtottak.

 

Fotók: Bertleff András


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!