Győr és környéke

2018.04.10. 17:08

Több jelzőlámpa meghibásodott Győrben, egy még mindig sárgán villog

Olvasónk korábban azt írta, városszerte több helyen tapasztalta, hogy nem működnek a jelzőlámpák.

Győr több pontján nem működnek a jelzőlámpák, ami torlódást és fennakadásokat okoz - írta délelőtt olvasónk.


Az útkezelő a következő tájékoztatást adta:


"Egy jelzőlámpánkban van vezérlési hiba, így sárga villogó üzemmódban van a berendezés - jelenleg is dolgoznak kivitelezőink a Lajta út - Répce utca csomópontjában.


Ma 10 óra körül azt tapasztaltuk, hogy a Jereváni úti vasúti átjáróban lévő fény-és félsorompó nem üzemelt szinkronban egymással - a sorompó nyitott állapotban volt, míg a vasúti jelző fénye pirosan villogott. A közelben lévő Tihanyi Árpád út - Szauter út jelzőlámpás csomópont vezérlése össze van hangolva a vasúti átjárót biztosító berendezéssel: vasúti piros jelzésre a csomóponti jelzőlámpa a vasúti átjáró irányába tilos jelzést ad. A délelőtti hibás üzemmód miatt a jelzőlámpa nem érzékelte a vasúti piros jelzést, emiatt a csomópont környezetében torlódások alakultak ki. 


Délelőtt a Magyar Közút (állami utak fenntartója) jelzőlámpája is meghibásodott a 821-es főút (Bakony út) - Kálvária főút csomópontban, a hibát kijavították.


Ezzel együtt elkezdődött a jelzőlámpák szabályozását, illetve forgalomszámlálását segítő, burkolatba épített érzékelők - detektorok szükségszerű cseréje. Az aszfaltba fűrészelt érzékelők cseréje forgalmi sávok lokális lezárásával jár, munkavégzésre a Szauter út - Tihanyi Árpád út, a Tihanyi Árpád út - Vasvári Pál út csomópontokban lehet számítani csúcsidőszakokon kívül."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!