Győr és környéke

2018.04.03. 17:00

Telt ház lesz a Kantharosz Gálán Győrben

Minden jegy elkelt az idei Kantharosz Gálára, a régió legnagyobb jótékonysági eseményére. Április 5-én a Richter Teremben tartják meg a borárverést, amin a Győri Filharmonikus Zenekar játszik többek közt Brahms-, Offenbach- és Bizet-darabokat.

Rimányi Zita

 

– Győr büszke a Kantharosz Gálára és az eseményt kilencedszer is megszervező civil szervezetekre, amelyek hasznos tevékenységükkel ellenőrizhető módon támogatnak nemes célokat, rászoruló gyermekeket, tehetséges fiatalokat – mondta el Radnóti Ákos győri alpolgármester tegnap a sajtótájékoztató keretében, amelyen a jótékony esemény fő támogatói is részt vettek. Gömöry Árpád, a Büchl Hungária Kft. igazgatója és Szarka László, az MKB igazgatója, aki kiemelte: jó helyre kerül a gálán összegyűlő minden forint, köszönhetően a lelkes szervezőcsapatnak. Ezért hálás többek közt Horváth Zoltán dunaszerdahelyi alpolgármester, aki a sajtótájékoztatón megjegyezte: a határon túlra is elér ez a magyarokról szóló jótékony kezdeményezés. Ugyanis az idei bevételből a dunaszerdahelyi Értelmileg Akadályozottakat Segítő Társulás is részesülhet, egy interaktív táblát vásárolhatnak a rászorulók fejlesztése érdekében. Ezt ma egyik támogatottjuk verssel köszönte meg.

Az elmúlt esztendőkben megtartott Kantharosz Gálákon, azaz a nyolc zenés borárverésen összesen 53 millió forint gyűlt össze jótékony célra. Mikóczi Tamás, a Kantharosz Alapítvány elnöke elmondta, hogy ez civil szervezetek hatalmas munkájának köszönhető és kiemelte Pió Márta, Tagai István és Riegler Antal szervezőtevékenységét.


A filharmonikusokat ezúttal is Berkes Kálmán vezényli, aki arról beszélt, hogy mindig szívesen készülnek a zenés estre, már a jövő évire is. A szervezők elárulták, hogy azt 2019-ben április 4-én tartják meg és a tizedik, a jubileumi gálára a Richter Teremnél nagyobb helyszínt keresnek. Szeretnék ugyanis, hogy eddigi segítőik közül minél többen részt vehessenek azon és az olyan érdeklődők is évről évre egyre többen vannak, akik a közönség soraiba szeretnének beülni a mindig jó hangulatú, színvonalas eseményen, ami egyben rangos találkozási alkalom.


Az idei gálára is már minden jegy elkelt, azon Borkai Zsolt győri polgármester mond köszöntőt, a műsort Borbás Marcsi és Rákóczi Ferenc vezeti. A borokat felajánló pincészeteket, a pálinkát adományozó pálinkaházat és a támogatást kapó szervezeteket korábbi cikkünkben ismertettük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!