Győr és környéke

2018.04.04. 12:35

Emberrablás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség: Győrnél tűnt el a mosonmagyaróvári férfi

A rendőrség eltűnt személyként keresi az ötvenkét éves Mácsik Zoltánt.

kisalfold.hu

Egy találkozóra érkezett a vállalkozó Győrbe, majd nyoma veszett - Egyik telefonja sem jelez


Péntek este óta nem látta családja a mosonmagyaróvári Mácsik Zoltánt, aki szombaton kora reggel egy találkozóra indult a Győr és Abda között található benzinkútra, ám nem tért haza. Telefonjai azóta ki vannak kapcsolva, és a kocsijának is nyoma veszett. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt.


Információink szerint Zoltán egy győri férfivel állt munkakapcsolatban, aki tartozott neki az elvégzett munkája árával, és találkozóra hívta a villanyszerelőt, mondván, hogy megvan a pénz.

 A család nem szerette volna, ha az arcuk nyilvánosságra kerül. A felvételen Zoltán felesége tartja a szeretett családapa fényképét.

A rendőrség eltűnt személyként keresi az ötvenkét éves Mácsik Zoltánt, az ügyben a személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen. Bővebb tájékoztatást a nyomozás érdekeire hivatkozva nem ad a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztály.

.

A férfi régóta cukorbeteg, amire gyógyszert kell szednie.


 – Meg kell kapnia a gyógyszerét, nem tudjuk, hogy mi történik vele, ha nem szedi, sosem volt rá példa – magyarázta Mácsik Zoltánné.


Mint megtudtuk, a férfi az autójában mindig tartott magánál gyógyszert.


Zoltán egy fehér színű T5 típusú Volkswagen Transporterrel érkezett a benzinkútra, vele együtt az autójának is nyoma veszett.


– Szombaton délelőtt 10 óra 58-kor hívtam először, valahogy éreztem, hogy valami baj van apuval. Akkor már ki volt kapcsolva az osztrák és a magyar telefonja is, ilyet sosem csinált. Mindig mi voltunk neki az elsők. Nem hagyott volna itt bennünket. Minden este feltöltötte a telefonját, sosem merült le neki váratlanul – magyarázta Adrienn, az eltűnt családfő lánya.

A férjem jóhiszemű, jó szándékú ember, nem követelte a pénzt, nem fenyegetőzött soha

– tette hozzá Mácsik Zoltánné.


A család kéri, ha valaki látta vagy bármilyen információval rendelkezik Zoltán eltűnéséről, keresse a rendőrséget. Mivel Zoltán szeretett horgászni, a horgászokat is kérik, ha valami szokatlan dolgot észlelnek a Győr környéki tavaknál, ne habozzanak felkeresni a hatóságokat.


Hivatalosan meg nem erősített információnk szerint egy szlovák cég is kapcsolódhat az ügyhöz, emellett a Kisalföld úgy tudja, 2015-ben már volt példa hasonló esetre, akkor tanúként hallgatták ki egy eltűnés ügyében azt a győri férfit, akivel Zoltán feltehetőleg találkozott.

Meg nem erősített információnk szerint egy szlovák cég is kapcsolódhat az ügyhöz.

Korábban írtuk

Rejtélyes körülmények között veszett nyoma öt napja egy mosonmagyaróvári férfinak. Az 52 éves Mácsik Zoltán március 31-én reggel fehér Volkswagenjével indult egy találkozóra Győrbe. A megbeszéltek szerint a megyeszékhely közeli benzinkúton találkozott is egy férfival, akkor látták utoljára. A cukorbeteg Zoltánt mintha a föld nyelte volna el, életjelet azóta nem adott magáról - írja a borsonline.hu.

Öt napja egy ilyen fehér Volkswagennel ment a találkozóra Zoltán, ő maga sötétkék munkaruhát viselt. Zoltán családja is nyomozni kezdett az interneten. A kép forrása: borsonline.hu

Öt napja egy ilyen fehér Volkswagennel ment a találkozóra Zoltán, ő maga sötétkék munkaruhát viselt. Zoltán családja is nyomozni kezdett az interneten. A kép forrása: borsonline.hu


A lap szerint a rendőrség emberrablást gyanít. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a Borssal közölte, Zoltán eltűnése kapcsán személyi szabadság megsértése miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen. Az eljárásról azonban a nyomozás érdekei miatt bővebb tájékoztatást nem adtak.


 A rendőrség nem csak az aznap sötétkék munkaruhát viselő Zoltánt keresi, hanem fehér kisteherautóját, egy IXM-144 rendszámú Volskwagen Transportert, amivel a kútról elhajtott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!