Győr és környéke

2018.04.09. 10:53

Durva: megerőszakolta a cellatársát az előzetesben egy győri férfi

A férfi a fogvatartásuk elejétől kezdve többször bántalmazta a zárkatársát, ezeket az eseteket edzésnek nevezte.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint az előzetes letartóztatásban lévő győri férfi a tavalyi év elején megverte, kifosztotta és megerőszakolta cellatársát egy Győr-Moson-Sopron megyei büntetés-végrehajtási intézetben.

 

A vádirati tényállás szerint mindkét férfi előzetes letartóztatás miatt került be a büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol 2017. február 20-án közös zárkát kaptak

 

Itt, a zárkában a vádlott már a következő éjszaka kivette az alvó sértett párnája alól a szekrényének a kulcsát, majd a szekrényből eltulajdonította a sértett több dolgát: tisztálkodási szereket, dohányzáshoz szükséges eszközöket, ruhaneműt.

 

A vádlott a közös zárkában a fogvatartásuk elejétől kezdve többször bántalmazta a sértettet, ezeket az eseteket edzésnek nevezte.

 

A negyedik naptól kezdve azonban már szexuális kapcsolatot is szeretett volna a sértettel, aki ezt határozottan elutasította. Az elutasítás miatt a vádlott ekkor kitartóan bántalmazta a sértettet, őt kézzel és egy székkel is többször megütötte, megrugdosta.

 

Miután a sértett a bántalmazástól erejét veszítette, a vádlott több féle szexuális aktusra is rákényszerítette a csaknem magatehetetlen sértettet.

 

Az aktusok után a vádlott még újra többször megütötte a sértettet.

 

A sértett a bántalmazások következtében számos zúzódásos sérülést szenvedett el, melyek könnyű sérülésnek minősülnek, azonban a bántalmazás súlyosabb, csonttöréses sérüléseket is okozhatott volna.

 

A sértett kiszolgáltatott helyzetének az vetett véget, hogy a körletfelügyelők még aznap észlelték a sértett sérüléseit és őt orvosi ellátásban részesítették, míg az elkövetőt elkülönítőbe helyezték.

 

Az ügyészség a vádlottat három bűncselekménnyel: szexuális erőszakkal, kifosztással és minősített testi sértéssel vádolja. Vele szemben akár 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!