Győr és környéke

2017.04.20. 15:10

Rába - Újabb üzleti sikerek a hegesztett járműszerkezetek piacán

Az eddig jellemzően építőipari járműgyártó vállalatok megrendeléseit teljesítő Rába új szegmensben vetette meg a lábát.

 Ezúttal a speciális tehergépjárműveket gyártó Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) bécsi leányvállalata számára szállít hegesztett járműszerkezeteket.


A megrendelések összértéke 4 év alatt elérheti a 10 millió eurót. A két fél együttműködése 2015-ben vette kezdetét. Az akkori sikeres mintagyártásokat követően az idei évben már a termékek sorozatgyártására kapott megbízást a Rába.


A napokban aláírt szerződés értelmében a vállalat 2020-ig hegesztett járműalkatrészeket gyárt és szállít partnere részére, melyből a 2017. évre előre jelzett és megrendelt termékmennyiség több mint 2,5 millió euró értéket képvisel. Az RMMV a termékfejlesztésekhez kapcsolódó projektek során is számít a Rábára, mint rugalmas és felkészült beszállítóra. A Rába Jármű Kft a most megkötött üzlettel - stratégiai céljaival összhangban- növeli piaci részesedését az európai fémszerkezeti piacon, melyhez megfelelő hátteret biztosítanak az elmúlt idő- szakban végrehajtott technológiakorszerűsítő és kapacitásnövelő beruházások. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!