Győr és környéke

2017.03.10. 08:57

A futófolyosó kész, a távolugrógödör homokkal tele a győri olimpiai központban - videó, fotók

Lassan, de biztosan véghajrába érkezett a győri EYOF-beruházás. Az épületek gépesítése 80 százalékban megvalósult, az üzempróbákat szakaszosan végzik. Április végén a külső és a belső építési munkák zárulnak. Ezután a sportpályákra koncentrálnak a szakemberek. Már csak 135 nap van hátra a győri olimpiai fesztiválig.

Szeghalmi Balázs

Óriásit változott a 6,6 milliárdos sportlétesítmény képe a legutóbbi, tavaly év végi látogatásunk óta. A januári kemény mínuszok beállta előtt elindították a fűtést az összes csarnokban. Mindegyik épületet zártra tervezték. Az előcsarnok - ide érkeznek majd az EYOF résztvevői - két végpontját hamarosan üvegfelülettel fedik be.


A közösségi térként szolgáló épületet belül minimál stílusban álmodták meg. A betonelemek látszódni fognak a térben, ahol kilenc kivetítőn kísérhetik figyelemmel az olimpiai fesztivál versenyeit a sportolók. Büfé szintén kap majd itt helyet.


 


Szinte kész a futópálya


"A fedett atlétikai futópálya gyakorlatilag elkészült. A közel 140 méter hosszú speciális futófelületet lerakták, a futósávokat felfestették. A 9 méter hosszú távolugrógödör már homokkal tele várja a sportolókat a futófolyosó végén" - kezdte Simon Csaba, az építtető Győr Projekt Kft. ügyvezetője. Az itthon egyedülálló fedett atlétikai pálya végében rúdugró helyet is alakítottak ki. A dobóatléták - védőháló mellett - szintén tudnak majd itt készülni.


A futófelület festése egyelőre szárad, így nem léphettünk a pályára. Simon Csaba megerősítette: a fedett atlétikai pályát heteken belül birtokba vehetik a sportolók. A szabadtéri atlétikai pálya szegélyezése a napokban kezdődik. Utóbbi pálya esetében cél a legmagasabb szintű, Class 1-es minősítés megszerzése. Így a világcsúcsokat is hitelesíthetné a Nemzetközi Atlétikai Szövetség.


 

A tornászok kérésére két edzést segítő szerkezet alapját építik a tornacsarnokban.



Ízületkímélő felület


A multifunkcionális csarnok építése áll a legelőrébb a futófolyosó után, április elején lefektetik a parkettát. (Itt rendezik majd tornaversenyt az EYOF idején.) A csarnok az olimpiai fesztivál után kézilabda, kosárlabda, futsal mérkőzések, sőt kulturális események rendezésére alkalmas lesz. A tornacsarnokot 2,5 cm vastagságú, szivacsszerű ízületkímélő felülettel látják el. A teljes sportkomplexumnak május 31-ig kell elkészülnie. Utána két hónapon belül, július 23-án lobban fel az olimpiai láng.

 

Versenyek szerte a városban


A Radnóti utcai új sporttelepen az atlétika, a torna, a cselgáncs és a tenisz versenyeket rendezik. A kézilabdára az Audi Aréna Győr sportcsarnokban, a kosárlabdára a Mobilis melletti új kiscsarnokban és a Bercsényi-iskolában, a röplabdára az Egyetemi Csarnokban kerül sor. Az úszószámokat az új győri uszodában tartják, a kerékpározás versenypályája érinti a keleti elkerülőt. A kajak-kenu pályát Aranypart II.-n, a holtágon jelölik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!