Győr és környéke

2016.10.22. 10:30

Győrt is megjárta a napokig Sopron utcáin kóborló kutyus - fotó

Kutyasétáltatás közbe találtak rá a Sopronban eltűnt csivavára. A kutyus megjárta Győrt is, mire visszatérhetet gazdájához. Tanulságos történet az emberi segítőkészségről, az állatok barátságáról.

P. Horváth László

Az október 15-én eltűnt kutyája esete is bizonyítja Gergely Petra számára, hogy van még segítőkészség az emberekben.

– A Baross utcában sétáltunk azon a napon, amikor egy óvatlan pillanatban a kutyám kirántotta a pórázt a kezemből – eleveníti fel a történteket [namelink name="Gergely Petra"]. – A járművek zajától megijedt, és azonnal elszaladt. Aznap este még látták a Csengery utcában, ahogy húzta maga után a zöld pórázt, megfogni azonban nem sikerült.

Az esetet megosztottam a legnagyobb közösségi oldalon is, és jártam a várost. Kaptam ugyan jelzést, ám mire odaértem, Dzsordenem már nem volt ott. Elkeseredtem, de tudtam, nem adhatom fel. A zuhogó esőben is a nevét kiáltozva járkáltam és sorra ragasztottam ki a plakátokat. Nagyon hiányzott...

Gergely Petra a megtalált kutyával. Dzsorden már jól van. Fotó: Magasi
Gergely Petra a megtalált kutyával. Dzsorden már jól van. Fotó: Magasi


– Ismerőseim tartották bennem a lelket, erősítettek, hogy keressem tovább a kutyust – folytatja. – Csak arra gondolhattam, milyen rossz lehet neki. Hol lehet vajon, életben van-e még? Hosszú és embert próbáló napokat tudok magam mögött.

Dzsorden nekem a levegőt jelenti. Igazi társam.


A történet azonban jóra fordult, Petra – a megtaláló győri Domonkos Tamásnak köszönhetően – csütörtökön este már ölébe is vehette a szeretett kutyusát.

Egy aknában találtak rá Dzsordenre
Egy aknában találtak rá Dzsordenre.

– Éppen nővéremnél jártam Sopronban, s még indulás előtt megsétáltattam a saját kutyám – mondta el lapunk megkeresésére [namelink name="Domonkos Tamás"]. – A pláza környékén elszaladt, egy bozótos résznél állt meg,nagyon figyelt valamit. Nyüszítést hallottam, közelebb érve vettem észre a három méter mély aknába esett kutyát. Mivel indulnom kellett, lemásztam érte, kiszabadítottam a rátekeredett pórázból és elvittem magammal. Igencsak rossz állapotban volt.

Abban a néhány napban, amíg nálunk volt a csivava, barátnőm segített a gondozásában.


Egy fordulat elejéig térjünk még vissza a megtalálás napjára. Amikor megérkeztek a győri lovardához, hogy ott menedéket kapjon az állat, a kutya kiugrott a kocsiból és elszaladt. De megtalálói nem hagyták sorsára – messze egy nádasban találtak rá ismét - tette hozzá.

– A Sopronban élő nővéremet kértem meg, érdeklődjön kinek hiányozhat ez a kutya – folytatja Domonkos Tamás.

 A megtaláló Domonkos Tamás. Azonnal tudta, mit kell tennie.
A megtaláló Domonkos Tamás. Azonnal tudta, mit kell tennie.

– Először azt hittük, talán egy külföldié lehet, mert ahol megtaláltam, ott sok ausztriai rendszámú autó parkolt. Végül a nővéremék észrevettek egy plakátot, eszükbe jutott, hogy a kisalfold.hu-n is olvastak eltűnt csivaváról. Így jutottam el a gazdájához. Megrendítő volt hallani a hangját a telefonban, annyira megörült a hírnek, hogy kedvence élve előkerült...

Domonkos Tamás számára nem is volt kérdés, hogy segítenie kell.

– A kutyák, macskák, házikedvencek nagyon hozzánőnek az ember szívéhez, a mindennapok elengedhetetlen részeivé válnak. Hiányuk nagyon is fájó tud lenni. Nagyon is el tudom képzelni, milyen drámai napokat élt át Dzsorden gazdája – zárta Domonkos Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!