Győr és környéke

2016.06.02. 18:24

Burány Sándor Győrben - A gazdaság megtorpant - fotók, videó

Burány Sándor, az MSZP parlamenti képviselője, a költségvetési bizottság elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy "a gazdaság romló teljesítménye mögött a Fidesz romlott gazdaságpolitikája áll."

kisalfold.hu

A honatya szerint a gazdaságban komoly gondok vannak, mivel annak fő motorja az uniós forrás volt, „a kormány ezek lehívását a csúcsra járatta az elmúlt két évben."

Burány Sándor Győrben. Fotók, videó: Cseh Róbert


Burány szerint a gazdaság szerény növekedési üteme ennek volt köszönhető. „Látható volt, hogy hosszú távon ez nem folytatható: az idei első negyedévben a források kimerültek, stagnálás közeli állapot jött létre, ehhez  hozzájárult, hogy az Audi visszafogta a termelését.

A magyar gazdaság megtorpant, az uniós pénzeknek a Fidesz és Orbán Viktor környezete a haszonélvezője. Ezen változtatni kell, de a jövő évi költségvetésben gazdaságpolitikai fordulat nincs.  


Nyomát sem látjuk, hogy lenne pénz a győri színház felújítására vagy a 82-es főút bevezetőjére" - mondta. Juhász István az MSZP városi képviselője hozzátette: a győri tömegközlekedésen, a buszok átlagéletkorán is javítani kell, „reméljük a miniszterelnök bejelentése között ez is szerepel."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!