Győr és környéke

2016.05.25. 18:07

Nyílt levél a vámosszabadi táborbezárásért

A vámosszabadi önkormányzat nyílt levelet írt a kormánynak, amelyben a menekülttábor bezárását kérik - most már nyomatékosan. A közbiztonság és a migrációs bűncselekmények megelőzése a hivatkozási alap.

Sudár Ágnes

 
Három éve nyitották meg Vámosszabadin  a menekülttábort. Ennek apropóján írt nyílt levelet a helyi önkormányzat a magyar kormánynak. Ebben emlékeztetik az érintetteket a belügyminiszteri ígéretre, miszerint ez a tábor "ideiglenes jelleggel fog működni". 

A vámosszabadiak utalnak arra is, hogy Debrecenben és Nagyfán már bezárták a befogadóállomásokat, s innen határozottá válnak: "a Győrben és környékén élők tartva a városban fel-felbukkanó erőszakos cselekményektől, bíztak a belügyminisztériumi ígéretben, mely szerint a Győr melletti befogadóállomás az első lesz, amelyet bezárnak. Örömmel fogadták március elején a kormányzati bejelentést erre vonatkozóan, de sajnos Győr és Vámosszabadi alulmaradt a döntésben két másik településsel szemben."  

A lényeg aztán itt következik: "Vámosszabadi, Győr és Győr környékének a megyeszékhelyen tanuló és dolgozó lakosai érdekében nyomatékosan kérjük Magyarország Kormányát, hogy a közbiztonsági veszély, illetve a jövőbeni migrációs bűncselekmények meg- előzése érdekében, a 2013 óta ideiglenesen működő befogadóállomást a nyitáskor tett  (és azt többször megerősített) ígéretéhez híven zárja be!" 

Az önkormányzat nem először fordul a nyilvánossághoz ebben az ügyben, legutóbb idén februárban folyt nyílt levélváltás a belügyminiszterrel, illetve a miniszterelnöki kabinetirodával. Előbbre nem jutottak akkor, a tábor maradt. Folyatás tehát innen.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!