Győr és környéke

2016.02.16. 09:22

Keressük a megye kedvenc tanárát, tanítóját!

Miután megtaláltuk Győr legkedvesebb eladóit, most a megye legkedveltebb általános és középiskolai tanárait, tanítóit keressük.

Kamocsai Rita


A legkedvesebb eladó szavazás nagy sikere után újabb szavazást indítunk: ezúttal Győr-Moson-Sopron megye legnépszerűbb tanárait keressük. Bizonyára mindenkinek van felejthetetlen tanítója, tanára, aki remekül leadta az anyagot, igazságosan osztályozott, jól el lehetett vele beszélgetni, akár az iskolán kívül is – aki diákjának egész későbbi életére hatással volt. 

 

Azokat a tanárokat, tanítókat keressük, akik sokat segítettek diákjaiknak, hogy rátaláljanak saját útjukra, esetleg hatásukra választottak pályát, nekik köszönhetően (is) értek el sikereket az életben. 

Németh Anita mindent megtesz azért, hogy a diákok már az órán elsajátítsák a tananyag nagy részét. Fotó: H. Baranyai Edina

Németh Anita mindent megtesz azért, hogy a diákok már az órán elsajátítsák a tananyag nagy részét. Fotó: H. Baranyai Edina

Németh Anita, a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium történelem–magyar szakos tanára is sok diáknak tette élménnyé a tanórákat.


„Bár már tizennyolc éve kezdtem el tanítani, folyamatosan pályakezdőnek érzem magam, mivel sokat voltam otthon a gyermekeimmel" – kezdte a pedagógus.


„Mindig tanítani akartam. Kislánykoromban egy képzeletbeli osztályt vezettem, aminek diákjai mindig velem voltak" – mesélte mosolyogva a tanárnő, aki pályafutása alatt csak egyházi iskolákban tanított.

Bár mindkét tárgyát szereti, úgy érzi, a magyar izgalmasabb kihívásokat rejt. „Sokrétű a feladat: olvasni szerető, tudó és az irodalmat értő embereket kell nevelnünk. A magyartanításba beletartozik a film- és színdarabelemzés is. Annak ajánlom a tanári pályát, aki folyamatosan közölni akar. Például mindenképp meg szeretném mutatni a diákoknak, hogy egy Arany-balladának, lefújva arról a port, még ma is mennyire aktuális üzenete van" – tette hozzá Németh Anita.

Jelölések jövő péntekig!

A versenybe az általános és középiskolákban tanító  kedvenc pedagógusokat az [email protected] e-mail-címen lehet nevezni a tanár nevének, iskolájának és tantárgyainak megadásával. A jelöléseket jövő péntekig (február 26.) várjuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!