Győr és környéke

2016.02.09. 01:09

A MÁV beismerte: nincs orvosság a heringjáratokra a Kisalföldön - fotók

Olvasóink négy vonaton "lőttek" fotókat tömegjelenetről. A heringjáratok a Győr-Mosonmagyaróvár-Hegyeshalom-Rajka vonalon közlekednek.

Szeghalmi Balázs

Nyitókép: Az olvasás, tanulás valóban lehetetlen küldetés a Győrből 14.48-kor Mosonmagyaróvár irányába induló Flirt-motorvonaton. 


"Három éve utazom vonattal hétköznap Győrből Mosonmagyaróvárra. A 6.48-kor induló vonattal járok. Amikor elkezdtem a Lajta-parti városban dolgozni, a szerelvény hosszabb volt, mint jelenleg. Ráadásul fele annyi ember utazott rajta pár éve, mint most.


Hiába száll fel egyre több ember, mozdulni sem lehet a kocsikban. Mégsem történik érdemi változás, nem csatolnak újabb kocsikat a szerelvényhez" - közölte Csényi-Nagy András. (Erről a vonatról szintén kaptunk fotókat, de a képek rendkívül homályosak.)


"Annyi helyem nem maradt állva, hogy az újságot kinyissam"


A Mosonmagyaróvárról 6.44-kor Győrbe induló vonaton sem jobb a helyzet. "Olyan sok ember vár a szerelvényre, hogy többnyire két vonatot összekapcsolnak. Február első napjaiban azonban csak egy vonatot indítottak Győr irányába. Annyi helyem nem maradt állva, hogy az újságot kinyissam" - mondta Rácz Gábor.

 

Pillanatkép a Mosonmagyaróvárról 6.44-kor Győrbe induló vonatról.

Pillanatkép a Mosonmagyaróvárról 6.44-kor Győrbe induló vonatról.



"Az elmúlt napokban a Rajkáról reggel 7.10-kor Győrbe érkező személyvonaton áldatlan állapotok uralkodtak. Alig fértünk fel a vonatra, a kalauz minden alkalommal műszaki hibára hivatkozott" - tette hozzá Szücs Balázs.


 

Olvasónk felvétele azért gyenge minőségű, mert a kezét nem tudta kinyújtani a kép elkészítéséhez a Rajkáról reggel 7.10-kor Győrbe érkező személyvonaton.

Olvasónk felvétele azért gyenge minőségű, mert a kezét nem tudta kinyújtani a kép elkészítéséhez a Rajkáról reggel 7.10-kor Győrbe érkező személyvonaton.



26 percen át tartó kínszenvedés


Hasonló "tömegnyomorról" kaptunk hírt a Győrből 14.48-kor Mosonmagyaróvár irányába induló Flirt-motorvonat esetében. "Hiába próbálnám hasznosan eltölteni az időt, esély sincs erre. Állva képtelenség elővenni tankönyvet a 26 percen át tartó kínszenvedés idején. Hosszú hetek óta ilyen körülmények között utazunk" - tudtuk meg Bodor Róberttől.


MÁV: "nincs lehetőségünk az erősítésére"


"Az említett, Győrből 6:48-kor induló vonat, több menetrendi időszak óta egyetlen egységgel közlekedik. Az utasszámlálási adatok alapján 90-95 százalékos az ülőhely kihasználtság. A vonat csúcsidőszakban jár, amikor az összes járművünk dolgozik és a legnagyobb forgalmat bonyolítjuk. Ezért nincs lehetőségünk az erősítésére" - kezdte a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.


"A délután 14:48-kor Győrből induló vonat is zsúfolt, eddig nem találtunk megoldást a helyzet javítására. Pár éve bevezettünk két betétjáratot csúcsidőszakban 14:18 és 16:18-as indulással. Folyamatosan figyelemmel kísérjük az utasforgalom alakulását, de minden járművünk és beosztható munkatársunk dolgozik a csúcsidőszakokban" - zárta szavait a MÁV sajtóosztálya.


Mikor kezdenek el érdemben foglalkozni a hazai tömegközlekedéssel?


A válasz feketén-fehéren alátámasztja: több sebből vérzik a hazai tömegközlekedés. Pedig az utasok nem kevés pénzt fizetnek a jegyekért, bérletekért.

A kisalfold.hu a közelmúltban többször foglalkozott olyan vonattal, melyen nyomorogtak az utasok. Ezek a szerelvények Győr és Budapest között jártak, a MÁV akkor gyors megoldást talált a gondokra.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!