Győr és környéke

2016.01.27. 01:47

Ön rábízza az adóbevallását a NAV-ra? Szavazzon!

Február elsejéig még kérhető a bevallási nyilatkozattal, hogy a NAV készítse el az Szja-bevallást. Ön él a lehetőséggel?

kisalfold.hu


"A napokban több mint 792 ezren kapnak elektronikus bevallási értesítőt és 3 millió 245 ezer bevallási egységcsomag kerül a postaládákba ezekben a napokban.


Az Szja-bevalláshoz korszerű és könnyen követhető útmutatást ad a NAV új Szja aloldala" - kezdte Kovács Mária, NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szóvivője. 


Még pár nap rendelkezésre áll


"Február elsejéig a munkáltatótól kapott nyomtatványon vagy, ha nincs munkáltató, a NAV honlapjáról letölthető 15NY31 jelű nyilatkozaton kérhető, hogy a NAV készítse el az Szja-bevallást.


Ezzel a lehetőséggel azok élhetnek, akiknek tavaly kizárólag munkáltatóktól származó jövedelmük volt, kedvezményeket nem vesznek igénybe és az 1+1%-ot kivéve adójukról nem rendelkeznek" - folytatta Kovács Mária.


 


Kik kapnak bevallási egységcsomagot? 


Bevallási egységcsomagra azok számíthatnak, akik tavaly saját maguk nyújtották be személyijövedelemadó-bevallásukat, vagy a NAV rendelkezésére álló adatok alapján 2015-ben bevallásköteles jövedelemre tettek szert.


A csomag tartalma az elmúlt évben benyújtott Szja-bevallás típusához igazodik. Az a 2 millió 272 ezer ember, aki tavaly a NAV internetes honlapjáról letölthető programmal készítette el, majd nyomtatás után postán küldte be bevallását, tájékoztató levelet és válaszborítékot kap, míg 973 ezren teljes nyomtatványgarnitúrát vehetnek kézhez a hónap végéig.




Az ügyfélkapuval rendelkező adózót elektronikus formában értesíti a NAV


"Fontos, hogy az egységcsomag tartalmától függetlenül választhatók a különböző bevallási formák, így bárki – aki a jogszabályi feltételeknek megfelel – tehet akár bevallási nyilatkozatot is.


A több mint 792 ezer ügyfélkapuval rendelkező adózót elektronikus formában értesíti a NAV, azaz internetes tárhelyükre helyezi a bevallás kitöltéséhez szükséges információkat" - zárta szavait Kovács Mária.


Nyitókép: Kisalföld-archívum 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!