Győr és környéke

2015.11.26. 15:02

Luxusház ˝ragyogó˝ kilátással a szemétre Győrben - fotók

Címkék#Győr

Sikeresnek nevezték az akcióban részt vevő hatóságok a hulladékkommandó munkáját. A szelektív szigetek a város számos pontján mégis elkeserítő látványt nyújtanak.


„Jól és eredményesen dolgoztak a hulladékkommandó tagjai" – szögezte le csütörtöki, helyszíni sajtótájékoztatóján Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester. A helyszín Révfalu egyik olyan szelektív hulladékgyűjtő szigete volt, ahol rendre problémát jelent az illegális lerakás. Ne kerteljünk: most is többzsáknyi szemetet vittek el a Győr-Szol munkatársai – a szemünk láttára. 


A számok azért árnyalják a látványt és a helyzetet: Truka István, a győri közterület-felügyelet igazgatója ugyanitt elmondta, munkatársai 211 alkalommal intézkedtek szabálysértési ügyben. Ebből 201 esetben helyszíni bírsággal sújtották az illegális szemétlerakókat, 10 esetben pedig olyan súlyú volt az ügy, hogy eljárást is indítottak az illető ellen. Volt olyan kuncsaftjuk, akit kétszer kaptak el, az ő esetében a második bírság már 70 ezer forint volt. Egyébként 5–50 ezer forint lehet a helyszíni bírság összege. 


A városi rendőrkapitány, Váczi Attila is részt vett a tájékoztatón. A közterület-felügyeleti eseteken túl a rendőrség további 190 személyt ellenőrzött: két esetben történt büntetőfeljelentés, 9-ben szabálysértés, 14-ben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. Ha a rendőrségi büntetéseket összeadjuk, mindösszesen 25-öt kapunk, így megkérdeztük a rendőrkapitányt, hogy a maradék 165-ben mi történt. „Ha meglátták a rendőr kollégákat, az illetők elálltak a szabálysértés elkövetésétől."


A lényeg ez: valóban csak a folyamatos ellenőrzésekkel és jelenléttel lehet megakadályozni az illegális lerakást, ami városi jelenség. Sági Géza, a Győr-Szol elnök-vezérigazgatója szintén számokkal készült: kollégái 5 ezer köbméter illegális szemetet vittek el a gyűjtőszigetek mellől. Emellett pedig 750 köbméter zugszemetet is begyűjtöttek. 


A sajtótájékoztatót követően tettünk egy kört Révfaluban. Győr frekventált városrészében, gyönyörű házak környékén az a látvány fogadta az embert, amit fotós összeállításunkban önök is látnak. Tessék, lássék.

Galéria kép


(A sajtótájékoztató további részleteit a Kisalföld pénteki számában olvashatják.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!