Győr és környéke

2015.09.29. 12:27

Marad a rácsok mögött Tarsoly Csaba

Mégsem szabadulhat ki a Quaestor-vezére. Másodfokon ismét az előzetes letartóztatás mellett döntött a bíróság.

kisalfold.hu


Előzetes letartóztatásban marad Tarsoly Csaba Quaestor-vezér és társai – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap értesülései szerint a Fővárosi Törvényszék jogerős döntésével megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét, amely házi őrizetre enyhítette volna a brókercég gyanúsítottjaival szembeni kényszerintézkedést.

A Budai Központi Kerületi Bíróság döntése ellen a Fővárosi Főügyészség fellebbezett, a törvényszék pedig az ügyészekkel értett egyet. A jogerős döntés értelmében Tarsolyék továbbra is letartóztatásban maradnak.

Ismert, a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását március 29-én rendelte el a bíróság. Ezt megelőzően a jegybank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki a céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt.

Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forintnyi fiktív kibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta. Az ügyben a nyomozás március 11-én indult el.

Címkék#quaestor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!