Győr és környéke

2015.09.08. 18:59

Logisztikai központtal bővült a győri Audi - fotók

A csarnok a hozzá tartozó irodai-, szociális- és technikai területekkel együtt több, mint 80 000 négyzetmétert foglal el.

kisalfold.hu

„Az új Logisztikai Központunk megnyitása egy újabb mérföldkő az elmúlt évek következetes logisztikai infrastruktúra-fejlesztésében, amely rendkívül rugalmas, hatékony, valamint a jövőt tekintve fenntartható folyamatokat tesz számunkra lehetővé. Továbbá az új, eredeti motoralkatrész-gyártó részleg, amely pótalkatrészek gyártásának ad otthont, további fontos kompetenciával egészíti ki az Audi Hungaria motorgyártását", mondta Dr. h.c. Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

„Az energiaellátás területén is új mércét szeretnénk állítani. Az új épület ellátása teljes mértékben széndioxid-semleges hő- és elektromos energiával történik“ – folytatja Faustmann. Ennek biztosítása érdekében Magyarország legnagyobb ipari fotovoltaikus berendezését helyezzük üzembe. Így a vállalat az új Logisztikai Központ teljes áramellátását regeneratív úton fedezi.

Audi bővítés Győrben. Fotó: H. Baranyai EdinaAz építkezés befejezését követően a csarnok a hozzá tartozó irodai-, szociális- és technikai területekkel együtt több, mint 80 000 négyzetmétert foglal el. A jövőben egy újonnan épített vasúti összeköttetés teszi lehetővé a vasúton történő szállítást az ingolstadti logisztikai központból. Ez nagy mértékben tehermentesíti a helyi közlekedést. Arányaiban közel ugyanannyi késztermék érkezik a vállalathoz vasúton, mint közúton. Az új központ mellett kialakított kamion-parkolókban 150 kamion le- és felpakolására van lehetőség.


Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. bővíti kompetenciáit és tovább növeli logisztikai területeit: Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Borkai Zsolt, Győr város polgármestere, valamint Dr. h.c. Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója a kedden adták át a vállalat új Logisztikai Központját és közösen bocsátották útjukra az első alkatrészeket az Audi Hungaria gyártósoraihoz.

Az eredeti motoralkatrész-gyártás tovább bővíti az Audi Hungaria kompetenciáit. 

8 000 négyzetméteren építik majd a motorgyártáshoz szükséges eredeti alkatrészeket, amelyeket a vállalat pótalkatrészként szállít ki világszerte az autókereskedőkhöz. 


Egy új híd és egy további árufogadó csarnok teszi teljessé a logisztikai infrastruktúra legújabb bővítését. A teljes használatbavételt követően közel 700 munkatárs dolgozik majd az új Logisztikai Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!