Győr és környéke

2015.09.18. 13:23

Halálkamionon érkeztek a tamilok Győrbe 1995-ben - megrázó képek!

Tizennyolc Srí Lanka-i menekült meztelen holttestét találta meg a rendőrség egy bolgár rendszámú teherautó pótkocsijában Győrszentiván közelében, a 19-es út 112-es kilométerszelvényénél lévő parkolóban húsz évvel ezelőtt.

Szeghalmi Balázs


Az elhunytak fiatalok voltak


A bolgár rendszámú jármű július 13-án lépett be Nagylaknál Magyarországra, a fuvarokmányok szerint műanyagáru-rakományát Franciaországba vitte volna. A megyei főkapitányság járőre figyelt fel elsőként a teherautóra. Gyanúsnak találta, hogy a vontató ablakai le voltak engedve, a jármű mégis elhagyatottnak látszott. Az ajtó kinyitásakor tárult szeme elé a halottak látványa. A pótkocsi hátsó részét műanyagáruval rakták meg, ennek a fedésében alakították ki a Srí Lanka-iak rejtekhelyét. A helyszínre érkező szemlebizottság drámai tényeket állapított meg: a tizenhét férfi és egy nő halálát minden valószínűség szerint a nagy meleg, a levegő hiánya és az ebből következő fulladás okozta. Az elhunytak fiatalok voltak, 15–16 és 50 év közöttiek. Valószínűleg jobb volt a szellőzése a vontatónak, mert ott megbújva 19-en életben maradtak. Őket a drámai események napján kitessékelték az embercsempészek, mondván, megérkeztek Nyugat-Európába.

 

A halálkamion rakománya, amely mögé elrejtőzött a tizennyolc szerencsétlen sorsú ember.



Németországba szerettek volna eljutni



Bolgár nyomozók érkeztek




Dr. Bajnóczky István, dr. Bene László ezredes és Garamvölgyi László, a rendőrség szóvivője számolt be elsőként a tragédiáról



Megszólalt az egyik túlélő: "rossz embereknek tartom az embercsempészeket" 




Letartóztatások Szófiában

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!