Győr és környéke

2015.09.23. 12:27

A tehervonat nyitott sorompó mellett haladt el Győrben! - fotó

Pár napja úgy közlekedett egy tehervonat a győri Hűtőházi úton, hogy a félsorompó nyitva maradt. A fénysorompó szintén "kialudt", semmilyen jelzést nem adott.

Szeghalmi Balázs

Portálunk természetesen megkereste a MÁV sajtóosztályát és megkérdeztük: hogyan fordulhatott ez elő?

"Az adott útátjáró jelzőberendezése nem a MÁV, hanem az Audi vasútüzemének kezelésében van" - kezdte a MÁV sajtóosztálya.

"Az illetékes diszpécser tájékoztatása szerint a képen látható tehervonat az érintett vágányszakaszon tolatást végzett és emiatt a sorompó 10 percen túl lezárt állapotban maradt.

 


Szakzsargonnal élve ez az úgynevezett `túltartózkodás´, ami miatt a sorompó zavarállapotba kerül. Utóbbi esetén a fénysorompók sötétre kapcsolnak, míg a félsorompók lassan felnyílnak. Ez tehát nem meghibásodást, hanem előírt programozás szerinti működést jelent.

A fényképen látható tehervonat alacsony sebességgel közlekedhetett. A szabályok szerint ugyanis sötét sorompón a vonat legfeljebb 15 km/óra sebességgel haladhat át" - magyarázta a MÁV.
 

A Hűtőházi úton a sorompó májusban letörött. Arról az esetről ide kattintva olvashatnak bővebben!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!