Győr és környéke

2015.03.27. 18:16

Hol a legdrágább és legolcsóbb eladó ház a megyében?

Pontosan 246-szoros a szorzó a Győr-Moson-Sopronban meghirdetett legolcsóbb és legdrágább ház között az Ingatlanbazár adatai szerint. Negyvennégy ház ára indul 100 millió forint felett és tizenkilencé 2 millió alatt. <br><br>

Laczó Balázs


A legolcsóbb átlagot a csornai térségben számoltuk, ezt a téti, a kapuvári és a pannonhalmi követi. Mosonmagyaróvár után Sopron és Győr árfekvése nagyjából hasonló. A dobogósok közül kettőt a Sopron–Fertőd kistérségben, egyet a Győr melletti Töltéstaván hirdetnek. A rekorder – amit persze el is kell adni – az Ingatlanbazár portálon írtak szerint 369 milliót ér, az osztrák határ mellett, Soprontól 35 kilométerre fekszik. A nagyobbik ház 660, a kisebb 180 négyzetméter, istálló, tároló és még sok egyéb tartozik a fényűző ingatlanhoz.


A második luxusbefutó Sopron belvárosában egy XIV. században épült, hat éve restaurált műemlék villa, amit 300 millióért kínálnak. A töltéstavai kastélyt 310 millióért veheti meg, akinek lehetősége van erre.


Ami a 100 millió forint feletti tartományt illeti, Győr környékén 20, Sopron környékén 12, Mosonmagyaróvár környékén pedig 5 házhirdetést találunk. A Győr térségiből tizenhét a megyeszékhelyen található, a térségi csúcstartó Töltéstaván, kettő pedig Győrújbaráton. Óvárnál egy a régióközpontban, egy Hegyeshalomban, egy Jánossomorján, egy Dunaszigeten, egy Dunakilitin áll, ez utóbbi a régiós rekorder, 294 millióért csaphatnánk le rá. Kastélyszerű – persze nem keverendő össze a Csebi-Pogány-féle kastéllyal –, szállónak, idősotthonnak is ajánlják.

A többi térségben a csillagos ég is szerényebb, a paloták sem 100 milliósak, 65,5 millióért kelne el egy höveji ingatlan a maga 178 négyzetméterével. Ezután 50 és 60 millió között két kapuvári ház kínálja magát, van egy 53 millióért hirdetett otthon Pannonhalmán, ugyanitt ház 45 millióért. A Soprontól és Győrtől mért távolsághoz van köze, hogy Csorna és Tét térségében nem találnánk 50 millió feletti árat. Két csornai házat 40–42 millióért, két felpécit pedig 45 millióért vehet meg, akinek pénze van.

 

 

Ennyiért hirdetik a megyei rekorder ingatlant az osztrák határ mellett, Sopron környékén.

Ennyiért hirdetik a megyei rekorder ingatlant az osztrák határ mellett, Sopron környékén.


A másik véglet a 2 millió forint alattiak, amelyek még úgyszintén alku tárgyai, hiszen Szerecsenyben például nemrég 1,3 millióért kelt el egy ház. Ehhez képest az induló ár 1,5 millió forint három háznál: Páliban, Szilban és Rábasebesen. Még 1,5 és 1,6 millió között kínálnak egyet Győrsövényházon, Szilban, Bágyogszováton, Zsebeházán, Rábaszentmiklóson, 2 millió alatt pedig 10 ház eladó: Mórichidán, Szilban, Edvén, Soboron, Tényőn, Szanyban, kettő Pásztoriban és kettő Vágon.

Ennyit számít Sopron és a megyeszékhely távolsága, Győr mellett a legszerényebb házat 5,3 millióért hirdetik Enesén, míg bent a városban 8,3 milliónál kezdődik a rangsor. Ez egy kisbácsai, 50 négyzetméteres kis ház, efelett pedig 8,9 milliós jancsifalui, 38 négyzetméteres ingatlannal folytathatjuk a listát. Mivel a keleti országrészből betelepülők 10 millió forint felett nem gondolkodhatnak, Győrben a lakható nyaralók ideje jött el: Sashegyen, Győrszent- ivánon vagy Sáráson.


Győr és Sopron távolsága határozza meg az árakat, emiatt Csorna környékén a legolcsóbb az ingatlan. A csúcstartó árak ennek több százszorosai.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!