Győr és környéke

2014.11.11. 18:12

Szakszervezet: több pénzt kérnek a pedagógusoknak

Százmilliárdokkal kellene növelni a jövő évi költségvetés köznevelésre fordítható keretét a Pedagógusok Szakszervezete szerint, akik úgy látják, enélkül intézménybezárások, tömeges elbocsátások lehetnek.

Cséfalvay Attila


Nyílt levelet írt, azonnal tárgyalásokat sürget a kormánnyal a Pedagógusok Szakszervezete, mert a jövő évi költségvetés tervezetének elfogadása „katasztrofális helyzetbe sodorná a köznevelést." Állításuk szerint a Klebersberg Intézményfenntartó Központ költségvetése 2015-ben még az idei összeget sem érné el, csak a bérekre legkevesebb újabb 100-200 milliárd forint kellene.

Szerintük fejlesztésre egy fillér sem jut. Úgy látják: a hiányzó pénzt a kormány intézmények bezárásával, tömeges elbocsátásokkal teremtené elő. Többek közt ezekről esett szó a Pedagógusok Szakszervezetének megyei értekezletén kedden Győrben, melyen Galló Istvánné országos elnök is részt vett. A megbeszélésen szóba került, hogy még mindig nem kapták meg a tanárok a tavalyi túlórapénzüket. Bár már két hónapja tart az új tanév, a megyében is vannak még hiányzó tankönyvek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!