Győr és környéke

2014.10.02. 13:44

Jakabos Zsuzsával közösen körbejártuk az épülő győri uszodát! - videó, fotók

Az Európa-bajnok úszó fotósunk kedvéért munkavédelmi sisakban állt az új győri uszoda készülő rajtkövének helyére.

Szeghalmi Balázs

Nagyot változott a világ az új győri uszodában július közepe óta: amikor legutoljára tudósítottunk Olvasóinknak a 3,2 milliárdos beruházás állásáról, épp a tetőszerkezetet alakították ki.

Az összes csempét csúszásgátló felülettel látták el

Most pedig már az ötven méteres medence csempéit ragasztják a burkolók. "Annak nagyon örülök, hogy a medence csempéje világos színű.

Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy az összes csempét csúszásgátló felülettel látták el, így egy-egy rossz mozdulat biztosan nem okoz majd senkinek sem sérülést" - ezt már [namelink name="Jakabos Zsuzsanna"] úszótól hallottuk, akit edzője, Petrov Iván társaságában az uszoda bejárására kértük fel.

Nézze meg Jakabos Zsuzsanna és Petrov Iván kalauzolásával, milyen lesz a győri uszoda - videó: Cseh Róbert

Mint ismert, az új győri uszoda földmunkálatai tavaly augusztusban kezdődtek el, idén nyáron zárult a szerkezetépítés, most pedig már lassan, de biztosan célegyenesbe érkezik a létesítmény.

Valószínűleg novemberre fel tudják tölteni vízzel a nemzetközi versenyszabványoknak megfelelő 2,2 méter mély, 50x25 méteres sportmedencét.

A londoni olimpián is használt, professzionális időmérő rendszert építenek a győri medencébe 

Az épülő uszodát már most hangulatossá varázsolják a hatalmas ablakok, mely jó idő esetén mindig természetes fénnyel ajándékozzák majd meg a sportolókat, míg a falakat a faszínű csempelapok teszik barátságossá.

"Nagyon örültem neki, hogy sportszakmailag megkérdeztek, s elmondhattam a véleményemet arról, milyen egy korszerű, minden feltételnek megfelelő úszóbázis.

A nemzetközi sikerekhez, az úszó fellegvárak kialakításhoz ma már nem elégendők a medencék, jól felszerelt edzőterem, vagy a londoni olimpián is használt, professzionális időmérő rendszer alkalmazása legalább ennyire nélkülözhetetlen.

Nyilvánvalóan a költségek terén nem volt szabad átlépni egy határt, ezért ahol tudtunk, ésszerűen gazdálkodtunk a minőségi eszközök, felszerelések érdekében" - mondta portálunknak [namelink name="Petrov Iván"].


Jakabos Zsuzsa fényképezi azt a medencét, mely hamarosan a második otthona lesz - fotók Cseh Róbert


Jakabos Zsuzsa szerint sokkal nívósabb lesz az új kisalföldi uszoda, mint a legutóbbi, berlini Eb körülményei

A rövidpályás Európa-bajnok úszó bár már többször szemügyre vette azt az épületet, amely hamarosan a második otthona lesz, ennyire előrehaladott állapotban még nem látta a létesítményt. Így boldogan fényképezte telefonjával, majd osztotta meg a Facebookon az épp csempézett medencét.

"Biztos vagyok benne, ha elkészül a győri létesítmény, akkor a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) mellett komoly nemzetközi versenynek lehet a gazdája jövőben.

A legutóbbi berlini Európa-bajnokságon mobilmedencét használtak a szervezők úgy, hogy melegíteni csak nagyon messze tudtunk a versenyek helyszínétől. Ez itt Győrben biztosan nem fordul majd elő.

Remélhetőleg számos úszó szívesen jön edzőtáborozni ide; személy szerint engem motivál, ha jó edzőpartnerekkel készülhetek a versenyekre" - hallottuk a háromszoros olimpikon sportolótól.

Jakabos Zsuzsanna a hétvégén arizonai edzőtáborba utazik. Mire visszatérnek edzőjével Győrbe, minden bizonnyal az utolsó simítások következnek az új uszodában.


A medencét csúszásgátló felülettel ellátott csempékkel alakítják ki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!