Győr és környéke

2014.07.03. 12:03

Baross híd lezárás: egy megállót kértek volna a gönyűiek

A Baross híd lezárása miatt a helyközi Kisalföld Volán-járatok más úton közlekedtetése – többek között – a gönyűi lakosokat is hátrányosan érinti.

Tóth Gyula

Akik a településről Győrbe érkeznek, eddig a Szent István úton, a volt bútorboltnál lévő megállónál szállhattak le. Most, hogy a buszok az aluljárón keresztül jutnak a vidéki buszpályaudvarig, ezt a megállót ideiglenesen megszüntették. Ezért az abban a megállóban eddig leszálló utasok kénytelenek vagy jóval előbb, a Mártírok úti megállóban leszállni, vagy a végállomásig utazni.

A gönyűiek 130-an írták alá azt a levelet, amelyben arra kérik a Kisalföld Volán vezetését, hogy a jelenleg kijelölt megállók közötti nagy távolságok miatt a társaság módosítsa a járat útvonalát. Vagyis hogya buszok a Mártírok útjáról a Budai útra letérve az Árkád kereszteződésénél már meglévő városi járatok buszmegállójában állhassanak meg a hídfelújítás befejezéséig. Ez nagy segítség lenne a munkába igyekvőknek. A levélírók szerint ez a kerülőút nem növelné meg számottevően az út hosszát, így a menetidőt sem.

A Kisalföld Volán Zrt. személyszállítási igazgatója, Mihályka Imre másképpen látja. Gönyű polgármesterének, Major Gábornak a társasághoz június 3-án érkezett levelére válaszolva közölte: „A levélben jelzett kérést több alkalommal is megvitattuk az autóbuszjáratokat üzemeltető helyközi forgalmi üzemünkkel. A vizsgálat során megállapítottuk, hogy a Baross Gábor híd lezárásakor kialakított hivatalos közlekedési renden nem kívánunk változtatni. A kért útvonal-módosítás futásteljesítmény-, menetidő-növekedéssel és tarifamódosulással jár, melynek költségeit sem a kivitelező, sem társaságunk nem tudja átvállalni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!