Győr és környéke

2014.04.17. 20:48

Íme, a jövő megyei szakma "sztárjai"!

Szép sikereket értek el a megyei szakmát tanuló fiatalok a 7. Szakma Sztár Fesztivál. Íme, a legjobbak, akik pár év múlva kiváló "szakiként" hívhatnak gond vagy felújítás idején.

kisalfold.hu


Szerdán ért véget Budapesten a 7. Szakma Sztár Fesztivál, amelyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezett. Az idén 38 szakmában mérték össze tudásukat a diákok.

Szép sikereket értek el a megyei szakmát tanuló fiatalok. Már a döntőbe jutni is komoly eredmény, helyezést elérni még inkább. Idén 106 iskolából 194 diák került be a szakmai versenyek országos döntőjébe.

A versenyen a 60 százalékos eredményt elérők felmentést kaphatnak a tanév végén esedékes szakmai vizsgarészek alól.

Győr-Moson-Sopron megyei eredmények (Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) megyei helyezettei)

Győr


Épületasztalos szakmában Balogh Gábor, a Gábor László Építőipari Szakképző Iskola tanulója második helyezést ért el. Gyakorlati felkészítője Bejczi Ákos.

Ruházati eladó szakmában Szórádi Barbara a Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola tanulója második helyezést ért el. Gyakorlati felkészítője Benedek Edit.

Tetőfedő szakmában első lett Ragán József a Gábor László Építőipari Szakképző Iskola tanulója. Gyakorlati felkészítője Horváth Róbert.




Munkában a jövő asztalosai közül az egyik

Munkában a jövő asztalosai közül az egyik


Mosonmagyaróvár

Gépi forgácsoló szakmában második lett Farkas Roland a Hunyadi Mátyás Szakképző és Szakközépiskola tanulója. Gyakorlati felkészítője Mesics István.

Sopron

Burkoló szakmában első lett Kovács László a Handler Nándor Szakképző Iskola tanulója. Gyakorlati felkészítője Fontos Tibor.

Fodrász szakmában második lett Várallyay Péter a Handler Nándor Szakképző Iskola tanulója. Gyakorlati felkészítője Kollár Mónika.

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) megyei helyezettei

Győr


Erősáramú elektrotechnikus szakmában második lett Tupi Balázs a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és ÁMK Győr tanulója. Gyakorlati felkészítője Hegedüs József.

Magasépítő technikus szakmában első lett Sánta Ákos a Hild József Építőipari Szakközépiskola Győr tanulója. Gyakorlati felkészítője Borbély János.

Mechatronikai technikus szakmában harmadik lett Mógor Zoltán a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégium Győr tanulója. Gyakorlati felkészítője Fecser Nikolett.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!