Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Törmelék újrahasznosító nyílt Győrben

Épületek bontásánál, útépítéseknél keletkezett hulladék lerakására és újrahasznosítására nyitott telepet Győr határában, az ipari park szomszédságában a Glázer Transz Kft.

Glázer Péter ügyvezető az MTI-nek hétfőn elmondta: a telep bázisa egy hat hektár kiterjedésű homokbánya, amely 336 ezer köbméter nem veszélyes hulladék elhelyezésére alkalmas. A bánya rekultiválását végzik el az úgy nevezett inert hulladék ottani elhelyezésével és részbeni újrahasznosításával.

Az építésből és bontásból származó, megfelelő tisztaságú hulladékot: betont, téglát, cserepet darálják. A folyamat eredményeként murva, illetve töltőkavics minőségű tört anyagot kapnak, amelyet út-, és létesítmény építések alapozásánál használhatnak fel - ismertette az eljárást az ügyvezető.

Ezen túl a sárga homok kitermelését is megkezdi a vállalkozás. A tulajdonos közel 1 millió köbméter sárga homok bányászatára nyert jogot.

A beruházásra eddig mintegy 80 millió forintot költött a társaság. A telep egyelőre három dolgozónak ad munkát, a tevékenység bővülés azonban a meglévő munkahelyek megőrzéséhez is hozzájárul.

A kft. fő tevékenységként mostanáig fuvarozással foglalkozott, tavalyi árbevétele elérte a 80 millió forintot. Az új profil belépésével viszont akár meg is duplázhatja forgalmát az idén a társaság.

Olvasóink írták

  • 1. exodus 2010. február 15. 14:28
    „Ha jól értem, akkor a magánépítkezők is akár ide szállíttathatják az építési törmeléket?
    Az építkezésen viszont a szétválogatás bajosan sikerülhet. Főleg nem egy-egy teherautónyi mennyiség az ami összejön. Ez így csak a nagy építkezéseknek hasznosítható megoldás. Vagy vihetjük vegyesen is a sittet?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A német autógyártók szerint idén 4 százalékkal nőhet a világ autópiaca

Az idei visszaesés után jövőre körülbelül 4 százalékkal bővülhet a világ autópiaca, várhatóan… Tovább olvasom