Gazdaság

2015.09.19. 09:30

Kevés a földgáz a tárolókban

Magyarország teljes éves gázfogyasztása 8-10 milliárd köbméter, ennek mintegy 70 százaléka télen fogy el.

Egyharmadig sincsenek feltöltve az állami kézben lévő hazai kereskedelmi földgáztárolók, holott néhány héttel a fűtési idény kezdete előtt a feltöltöttségi szintnek már 40 százalékon kellene lennie - írja szombati számában a Magyar Nemzet.


A napilap idézi az állami tulajdonú Magyar Földgáztároló Zrt. adatait, melyek szerint az összesen 4,3 milliárd köbméter kapacitású zsanai, hajdúszoboszlói, kardoskúti és pusztaedericsi tárolók feltöltöttségi szintje jelenleg 27,8 százalékos, azaz 1,2 milliárd köbméter betárolt gázt tartalmaznak.


A Magyar Nemzet szerint a készletek lassan nőnek, naponta csak 0,3 százalékkal gyarapszik a töltöttség, pedig tavaly ilyenkor már 3,13 milliárd köbméter gáz volt a tárolókban.


Magyarország teljes éves gázfogyasztása 8-10 milliárd köbméter, ennek mintegy 70 százaléka télen fogy el. A lakossági felhasználás tavaly túllépte a 4,2 milliárd köbmétert, a hazai tárolókból akkor 2,5 milliárd köbméter földgázt tároltak ki - idézi fel a Magyar Nemzet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!