Gazdaság

2014.12.11. 22:44

Csütörtök éjféltől lehet nevezni a Nemzeti Bor Maratonra

A 11 napos versenyen teljes és félmaratonok, illetve rövidebb szakaszok váltják egymást.

Csütörtök éjféltől várják a nevezéseket a 2015. május 23-án induló Nemzeti Bor Maratonra, amelyen 11 nap alatt csaknem 2580 kilométer megtételével 22 borvidék mintegy 120 településén futnak keresztül a jelentkezők - közölték a szervezők csütörtökön.

A Bács-Kiskun megyei Hajósról induló váltó lényege az összefogás - idézte Balla Attilát, az esemény ötletgazdáját és programigazgatóját a közlemény. Az eseményt jótékonysági kampánnyal indítják el, amely során tíz alapítvány és egyesület programja közül három egy-egy millió forintot nyerhet a közönség szavazatai alapján.

[namelink name="Hubai Imre"], az Együtt fut a nemzet mottóval meghirdetett maratont támogató Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős alelnöke elárulta, hogy a kamara csapatot is indít a versenyen, és ő maga is rajthoz áll majd. "Meggyőződésem, hogy a rendezvény nemzetközi elismerésre tesz majd szert, ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy milyen sok munkába kerül megfelelni az elvárásoknak a sportban, a borászatban és a gazdálkodásban" - hangsúlyozta a közlemény szerint az alelnök a maratonról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

[namelink name="Dlusztus Imre"] borászati szakíró, a program borszakmai részének koordinátora rámutatott, hogy célként tűzték ki a kevéssé ismert borvidékek, bortermő helyek bemutatkozását is a maratonon, amely mind a 22 magyar borvidéken áthalad.

A program nagyköveti feladatait [namelink name="Tiffán Endre"], az Év Bortermelője címmel elsőként kitüntetett borász, valamint [namelink name="Koch Csaba"], az idei Év Pincészete díjjal elismert borászat tulajdonosa látja el. Az esemény borszakmai védnökségét [namelink name="Gere Attila"] és [namelink name="Bock József"] villányi, valamint [namelink name="Sike Tamás"] egri borász vállalta el.

A 11 napos versenyen teljes és félmaratonok, illetve rövidebb szakaszok váltják egymást. A különböző szakaszokra egyénileg és 3-5 fős csapatokban is nevezhetnek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!