Foci VB 2014 Brazília

2014.07.10. 14:49

Argentínában Romero a hős

Az argentin lapok hősként írtak a kapus Sergio Romeróról, a holland sajtó pedig sakkjátszmát emlegetett, miután a dél-amerikai csapat 0-0 után tizenegyesekkel legyőzte európai riválisát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság szerdai elődöntőjében.

A holland televízió (NOS) tudósításában kiemelte, hogy a két együttes alacsony színvonalú, ugyanakkor izgalmas csatát vívott, s tényként nyugtázta az argentinok büntetőpárbajban aratott 4-2-es sikerét.

"Ez a meccs nem lehetett olyan látványos, mint az egy nappal korábbi elődöntő" - utalt a németek brazilok elleni 7-1-es győzelmével zárult keddi összecsapásra a NOS, megállapítva, hogy szerdán mindkét válogatott óvatosan és betömörülő védelemmel futballozott.

A De Telegraaf úgy fogalmazott, "szertefoszlott Hollandia álma", mert Louis van Gaal tanítványait "megállította az argentin fal."

A lap "120 perces sakkjátszmának" titulálta a találkozót, amely izgalmas tizenegyespárbajban dőlt el. "Öt győzelem után véget ért a brazíliai kaland" - írta az újság.

A De Volkskrant "füvön vívott sakkpartiként" emlegette a mérkőzést, amelyen egyik csapat sem kockáztatott. "Az alacsony tempójú, kevés helyzetet hozó összecsapáson az Oranje nem tudott Arjen Robbenre vagy Robin van Persie-re támaszkodni, az argentinoknál pedig Lionel Messi játéka nem idézte a négyszeres aranylabdásét" - foglalta össze a látottakat a lap.

Az argentin Olé című újság a "hős Romero" kapust dicsérte, s úgy fogalmazott, hogy a válogatott "kemény találkozón, egy végigszenvedett hosszabbítás" után múlta felül büntetőkkel a hollandokat.

A La Nación "Igen, Argentína a vb-döntőben" című cikkében a 24 évvel ezelőtti, olaszok ellen ugyancsak tizenegyesekkel megnyert elődöntőhöz hasonlította a szerda esti mérkőzést, kiemelve a mostani és az akkori kapus, azaz Romero és Sergio Goycoechea védéseit.

"A fináléban ugyanaz az ellenfél vár ránk: a csapat vasárnap a Maracana Stadionban megvívhatja azt az összecsapást, amelyről oly sok ideje álmodik" - utalt a lap arra, hogy az 1990-es olaszországi vb döntőjében Németország 1-0-ra győzte le Argentínát.

A szombati bronzmérkőzésen Hollandia Brazíliával találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!