Foci VB 2014 Brazília

2014.07.10. 14:49

A kolumbiai szövetség gondoskodik Zuniga biztonságáról

A Kolumbiai Labdarúgó Szövetség ígéretet tett Juan Zunigának, hogy megteszi a szükséges biztonsági intézkedéseket a válogatott játékos védelmében.

A 28 éves jobbhátvéd a brazíliai világbajnokság negyeddöntőjében súlyos sérülést okozott a házigazdák sztárjának, Neymarnak, ezután számos fenyegetést kapott közösségi oldalakon, sőt a Twitteren a lakcímét is nyilvánosságra hozták.

A főleg brazil szurkolóktól származó üzenetek miatt ígérte meg a kolumbiai szövetség, hogy hazájában és Olaszországban egyaránt gondoskodik a Napoli légiósának és hozzátartozóinak biztonságáról.

Zuniga mellett, aki az eset után bocsánatot kért, a Napoli is kiállt: "Nem érdemli meg a rosszindulatú kritikákat, amiket a szerencsétlen, de nem rosszindulatú mozdulatáért kapott" - állt a nápolyi klub közleményében.

A védő a 2-1-es brazil sikerrel zárult negyeddöntő hajrájában térdelt bele Neymar hátába, ám a mérkőzést vezető spanyol Carlos Velasco sem szabadrúgást, sem lapot nem adott az eset után, hanem az előnyszabályt alkalmazva továbbengedte a játékot.

A FIFA hétfőn közölte, nem indít fegyelmi eljárást a védő ellen.

Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy Neymar harmadik ágyékcsigolyája tört el. Bár a sérülés nem annyira súlyos, hogy műteni kelljen a támadót, néhány hétig biztosan nem futballozhat. A 22 éves csatár így nem léphetett pályára a Németország elleni, 7-1-re elveszített keddi elődöntőben, és a Hollandia elleni szombati bronzmérkőzésen sem segítheti csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!