ficánka

2009.04.19. 01:55

Pitypangolás :)

Iszonyat jó volt ez a nap. Addig aludhattam, ameddig csak akartam. Imádok aludni. Fél 11-ig sikeredett is szunyókálni, szóval jól kipihentem magam. Most pótolom be az elmúlt három hetet. :)

A szobám mellett van a fürdő, s amíg nyújtóztam, mosolyogva hallgattam az ikreket. Ugyanis azt játszották, hogy tusfürdő reklámot csinálnak. A reklám valahogy így hangzott: „ Próbálja ki új egzotikus gyümölcs illatú tusfürdőnket, ami nagyon kellemes a bőrnek, és szép is lesz tőle, meg tiszta is". Nagyon aranyosak voltak. Ki is zavartak a fürdőből, hogy ott most forgatás van, s „belelógok a képbe". :)

Miután túlestem a reggeli ébresztő teámon, kimentem, s lenyírtam a füvet. Ikrek megint segítettek. Tök jó idő volt. Öcsém ezt annyira nem élvezte. Ma ő volt a soros. Egész nap hányt.  Anyu szerint én átkoztam meg, mert előző este amikor hazaértem Pestről, megkértem öcsémet, hogy egy picit hagyjon nekem is az aznapi ebédből. Mert ő pont akkor jött ki a szobájából, hogy kajáljon, én meg akkor érkeztem meg, s nagyon éhes voltam.  Szóval megkértem, hogy egy picit nekem is hagyjon, erre ő kimerte az egészet.

Reggel anyum meg ezzel fogadott, hogy biztos megátkoztam a kaját, amiért megette előlem. :). Háát... Nem tudom. :)  Vicces volt végülis. Neki annyira nem.

Délután ikrekkel és az unokatesóinkkal elsétáltunk a játszótérre, mivel múlt héten megígértem, hogy csinálunk koszorút pitypangból. Út közben szedtünk gyermekláncfüvet, majd a játszótérre érve amíg ők játszottak, én megfontam a nyakláncokat és a pitypangkoszorúkat. Nagyon szépek lettek.

A játszótér összes gyerekének nagyon tetszett. S ezt úgy fejezték ki, hogy „Jajj, de szép... Nekünk is fonsz egyet...?" Szóval, ezután az egész játszótér pitypangot gyűjtött, s mindenkinek lett koszorúja. Még jó, hogy „csak" öt gyerek volt. Fiúk lányok vegyesen. A fiúk királyi koronának akarták, a lányok meg természetesen hercegnőset. :) Úgyhogy nagyon jól elszórakoztam. :)

A hercegnők...

A hercegnők...

Sajnos a játékunkat az eső elrontotta. De nem csüggedtünk, mert a héten anyu tesójáék csináltak grill party-t, mivel az előző hét nem volt túl sikeres. Most a hús is teljesen megsült, minden okés volt, mert az eső elől is volt hova elmenekülnünk. Grilleztünk, beszélgettünk, aztán mikor már hűvösebb lett, bevonultam anyu tesójáék lakásába, s aludtam picit. Mindig ilyenkor jön ki rajtam a fáradtság. Ugye az elmúlt pár hétben folyamatosan volt valami, s ilyenkor általában egy percig sem pihenek. De nem is tűnik fel, mert muszáj csinálni a dolgokat. Most meg... Át tudnám aludni ezt a hétvégét. :) De nem lehet.

Holnap, ha nem esik az eső, akkor azt terveztem, hogy lefestem a kerítést. Szeretek festegetni. :) Utána pedig bemegyünk ikrekkel a városba sétálni egyet. Aztán este irány vissza Pestre. És már csak 12 nap, s költözhetek a szuper új otthonomba. Már nagyon várom. Bár hiányozni fog az az útvonal, amit nap mint nap megteszek bicajjal a mostani lakás és a munkahelyem között. Olyan szép, hogy láthatom reggelente a Dunát. De majd valami frankó útvonalat kitalálok az új lakástól is, abban biztos vagyok. :)

Ma írtam a Kommunális Szolgáltató Kft.-nek, hogy május 9-ére tervezek egy kis szemétgyűjtést itt Kisbácsán a fenyves erdőben. Remélem kapunk majd támogatásként zacskókat, szemétszállítást, stb. Még sosem csináltam ilyet, de megpróbálom. Ha más nem, akkor majd úgy hirdetem meg a szemétgyűjtést, hogy aki jön, egy-egy nagy szemeteszsákot is hozzon. :)

Írtam még ezen kívül a Ceres Sütőipari cégnek is. Igyekszem támogatást szerezni, hogy aki eljön, az kapjon is valamit. Remélem sikerül valamit ügyködnöm. :)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!