ficánka

2009.02.19. 23:19

Utolsó éjszaka Párizsban :(

Korán reggel indultam Versailles-ba. Nagyon nagyon szép volt. Talán ez tetszett a legjobban a négy nap során látogatott dolgok közül. Gyönyörű volt.

Barátnőm előző nap leirta, hogy hogyan jutok el oda, s ezért nem volt semmi probléma az utazás során.

A palotát XIV. Lajos, a Napkirály épittette. A kastélyban kb. 2 órát voltam, majd a kertben még 3 órát elidőztem, mivel óriási volt, s szerettem volna mindent látni. :) Aminek nagyon örültem, az az angol felirat volt (a kastélyban). Igy legalább el tudtam képzelni, hogy mi volt az adott szobában, teremben.

A kastély után, ahogy a parkban sétáltam, megtaláltam a Grand és a Petit Trianont is. Ide is érvény volt a múzeum bérlet.

A park egyébként szinte teljesen szimetrikus, bár kis eltérések vannak. Rengeteg mesterséges tó található, aminek a méretével nem kicsinyeskedtek. Annak ellenére, hogy télen látogattam el ide, nagyon szép volt a kert. Virágokkal még gyönyörűbb lehet.

Fél kettőig terveztem maradni, de nem tudtam otthagyni a kertet. Úgy voltam vele, hogy csak még ezt, meg ezt, meg ezt.... Néztem a térképet, s mindent meg akartam nézni. :) A fél kettőből végül fél három lett. :)

A Palota

A Palota

Azért siettem, mert az Invalidusokba még el akartam menni. Ez egy hadtörténeti múzeum, de korábban kórházként működött, s hajléktalan katonáknak adott otthont. Kórházként ma is működik egy része, de főként múzeumként funkcionál. S persze érvényes volt a múzeumbérletem. :)

A kiállitás óriási volt. Sajnos nem is volt időm megnézni mindent, mert ötkor zárt. :( Ezért a térképen megnéztem, hogy mi az ami érdekel, majd elindultam felfedezni ezt a területet. Az első és második világháborús rész érdekelt, de mivel még maradt egy pici időm, ezért végigfutottam a középkoros részen is.

Miután a múzeum bezárt, a Louvre-ba indultam. Gondoltam megnézem azt a részt, amit tegnap nem tudtam. Végül nem sikerült, mert ahogy felértem a második emeletre, bemondták, hogy a múzeum bezár. Nem néztem meg a nyitvatartást, azt hittem ma is 10-ig van nyitva. Hát nem. :(

Nem baj. Majd legközelebb. Ugyanis elmondhatom, hogy négy nap nem elég. Nagyon nem. Ha lesz pénzem, s időm, biztosan visszafogok jönni. S akkor legalább tavaszias időben is látom a kerteket. :)

Miután hazasétáltam, ittam egy kávét, s próbáltam picit pihenni, ugyanis ma megnézzük milyen az élet Párizsban éjszaka. :) Majd holnap leirom, ha már otthon leszek.

Holnap reggel még elmegyek a Picasso múzeumba. Igaz a bérletem négy napos, de mivel 16-án kezdtem, ezért csaltam egy kicsit, s a 16-ot átirtam 18-ra.Ugyanis elég ''gagyi'' a bérlet. Saját magunknak kell ráirni a nevet, s dátumot. Az ellenőrzés pedig annyi, hogy ránéznek. Szóval szerintem nem lesz belőle bajom. Max azt modják, hogy bocsi, de nem nézheted meg. :) Megpróbálom.

A buszom a reptérre délben indul, tehát lesz még rá időm. :)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!