falusi turizmus

2019.05.22. 15:05

Falusi szállásadók figyelmébe!

Január elsejétől kötelező lesz minden egyéb és falusi szálláshely számára a folyamatos adatszolgáltatás a vendégforgalomról.

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ), ha a teljes mentességet nem is, de annyit el tudott érni, hogy 8 szoba 16 ágy kapacitásig az egyéb vagy falusi szálláshely kategóriába sorolt szálláshelyek üzemeltetői, a megyei falusi turizmus egyesületek tagjai ingyen kapják meg azt a szoftvert, amellyel az adatszolgáltatási kötelezettség teljesíthető lesz 2020. január elsejétől.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt feladata, hogy széles körben segítsen értelmezni a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központtal kapcsolatos jogszabályokat, illetve tájékoztatást nyújtson a szálláshely-szolgáltatók számára a rendszer működésének technikai részleteivel kapcsolatban. Annak érdekében, hogy az új digitális adatszolgáltatási rendszer bevezetése gördülékeny és zökkenőmentes legyen, ezért országos edukációs roadshowt indítottak.

A roadshow következő állomása: Győr, 2019. június 11.

A részletes program a http://ntakroadshow.hu/gyori-program  oldalon érhető el.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a http://ntakroadshow.hu/registration oldalon lehetséges.

A felkészülésre még elegendő idő áll rendelkezésre, érdemes kihasználni.

Dr. Fekete Mátyás országos alelnök, megyei elnök

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!