falusi turizmus

2014.10.08. 22:33

Megyére fel! - Október 10-én döntő!

Most pénteken döntő! A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara és a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesülete játékos honismereti vetélkedőt szervezett "Megyére fel!" címmel. Ennek a több hónapos vetélkedőnek közeledik a záró eseménye

Deák Ferenc, ötletgazda

Mint sokan tudják, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara és a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesülete játékos honismereti vetélkedőt szervezett "Megyére fel!" címmel. Az ötlet Deák Ferenc (képünkön), a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület napokban elhunyt titkárának fejében pattant ki, a megvalósítás dr. Darabos Ferencnek és diákjainak érdeme.

Kíváncsi vagy, hogy milyen új vetélkedőn mérhette/mérheti össze tudását a megye ifjúsága? A Győr-Moson-Sopron Megyei kirándulások során nem kellett mást tenni, mint egyszerűen lefotózni a meglátogatott helyszíneket és emlékműveket, amiért értékes pontokat kaphattak a benevező csapatok, majd be kellett küldeni a képeket a megadott címre! Ezzel vált megnyerhetővé a három fődíj egyike. Regisztrálni március végéig lehetett!
A részletes információk itt voltak annak idején olvashatók:
https://www.kisalfold.hu/blog/falusi_turizmus/tanarok_diakok_megyere_fel/103/3864/
http://www.pannonland.hu/ajanlatok/tanarok-diakok-megyere-fel.html

A verseny saját honlapján olvasható többek között a részletes versenyszabályzat is:

Közeledik a nagy nap, a döntő napja!

Október 10-én, pénteken reggel 8 órakor

indul az egész napos megméretés a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán. Íme a részletek:

Kezdés reggel nyolckor. A délelőtt folyamán a versenyző csapatok turizmushoz, vendéglátáshoz, természettudományokhoz, társadalomtudományokhoz, illetve a  művészetekhez kapcsolódó feladatokkal birkóznak meg. Minden csapatnak 1-1 feladat elvégzésére 45 perc áll rendelkezésére, majd 15 percük van a következő helyszín elérésére.
A délután ügyességi játékokkal telik.
A program a Csobolyó Néptáncegyüttes fellépésével, majd táncházzal folytatódik.

Az eredményhirdetésre a díszvacsorán, a Hotel Famulusban kerül sor este 6 órai kezdettel.

Végül ne maradjon az se titok, hogy mely csapatok kerültek a döntőbe:

A kapuvári Felsőbükiből a 11.A,
a győri Deákból a 12.A,
a győri Krúdyból a "Rábaközi Krúdysok" (12.I),
a győri Aporból a "Barangolók" és
a soproni Eötvösből a "Kalandvágyók" csapata.


Gratulálunk és szurkolunk a résztvevőknek!


Bízunk benne, hogy kezdeményezésünk, amelyből szeretnénk hagyományt teremteni, hozzájárul megyénk értékeinek jobb megismeréséhez, és egyúttal egy kellemes és hasznos programot kínál az ifjúság és oktatóik számára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!