falusi turizmus

2012.07.27. 22:26

Akár 40-45 ezer Ft-ot is megtakaríthat egy falusi szállásadó!

Szeretne teljesen szabályosan kevesebbet fizetni az ARTISJUS-nak? Megszületett a FATOSZ és az ARTISJUS megállapodása, így ennek semmi akadálya...

A falusi turizmusban az egyéb és ezen belül a falusi szálláshelyek esetében a vonatkozó szabályozások szerint jelenleg ennyi a fizetési kötelezettség a TV és rádiókészülékek, a DVD és CD-lejátszók, valamint a számítógépek után az ARTISJUS felé:

Éves díj általában (bruttó)
1-2 szoba  25146 Ft
3-5 szoba  38100 Ft
6-8 szoba  57912 Ft

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) valamelyik megyei tagszervezetében tagsággal rendelkezők mindezt sokkal kevesebből is megúszhatják, valahogy így:

Éves díj a FATOSZ-tagoknak (bruttó)
1 szoba:    4064 Ft
2 szoba:    5290 Ft
3 szoba:    6515 Ft
4 szoba:    7741 Ft
5 szoba:    8966 Ft
6 szoba:  10192 Ft
7 szoba:  11417 Ft
8 szoba:  12643 Ft

A szerepeltetett díjakon túl persze a megyei szervezet tagdíját is vállalni kell, de ez csak az új belépőknek jelent plusz kiadást, a régieknek nem. A részletes tájékoztató és a teljes tagdíjszabályzat megtalálható a www.pannonland.hu oldalon a Szakmai információk között.

Gondolja végig, hogy kockáztatja-e a sok tíz- vagy százezres büntetést, amikor 10-12 ezer Ft-ért mindezt elkerülheti, ugyanakkor tagja lehet egy dinamikusan fejlődő helyi közösségnek, és nem mellékesen igénybe veheti a FATOSZ országos és megyei szolgáltatásait.

A szerződéskötési szándékot kizárólag a megyei egyesület honlapjáról  letölthető formanyomtatványon lehet jelezni, megtalálható a www.pannonland.hu címen a Hírek és akciók között, a lap alján.

A jelentkezési lapot értelemszerűen kitöltve és aláírva a FATOSZ IRODA részére kell elküldeni postai úton legkésőbb augusztus 20-ig az alábbi címre:

Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ)
Budapest
Király u. 93.
1077

A FATOSZ IRODA ezt követően egyeztet a megyei szervezetekkel, hogy a jelentkező valóban rendelkezik-e tagsági viszonnyal, majd így küldi tovább a jelentkezők lapjait az ARTISJUS felé.

A 2012.évi kedvezményes jogdíjjal a tavaly már bejelentkezettek közül csak azok élhetnek, akik rendezték 2011. évi jogdíjaikat! A megyei szervezet a tagsági jogviszony meglétét mindazoknál készséggel igazolja, akiknek nincs semmiféle tartozása vagy tagdíjelmaradása se új, se régebbi.

Új belépőket bármikor szívesen fogadunk! A Belépési nyilatkozat szintén a www.pannonland.hu oldalról tölthető le a Szakmai információk menüpont alól. Kérjük, keressék meg a letöltési linket, ne az oldalon olvasható szöveget másolgassák tovább.

Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!