falusi turizmus

2009.12.07. 20:45

Turizmusmenedzser képzés akár ingyen!

Az Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-falusi Érdekképviseleti Ernyőhálózat (IKUVÉH) és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége VIDÉKI TURIZMUS MENEDZSER képzést indít a TÁMOP – 2.5.1/07/1-08-0152 együttműködés alapján. A képzés célja a vidékfejlesztés dinamizmusának erősítése – elsődlegesen a szakmai civil-, az illetékes állami- és kistérségi szervezetek, valamint az érintett önkormányzatok nélkülözhetetlen együttműködése jegyében.

Meghirdetésre kerül a helyi és a térségi szakmai civil szervezetek tagjainak és támogatóinak, valamint az állami és önkormányzati partnerek munkatársainak annak érdekében,hogy a résztvevők megismer­hessék a vidékfejlesztés, s ezen belül a turizmusfejlesztés eddigi tapasztalatait, az együttműködő part­nerek eddig elért eredményeit, meglévő problémáit, az alkalmazott és javasolt módszereket, és nem utolsó sorban, hogy ezzel és társintézmények tudásanyagának megismerésével javuljon minden résztvevő felkészültsége, s ezáltal növekedjen a vidék megtartó ereje.

A képzés információs anyaga és a jelentkezési lap letölthető megadott linkek segítségével vagy a FATOSZ internetes oldaláról: www.falusiturizmus.eu

A kitöltött jelentkezési lapot az alábbi e-mail címre kérjük visszaküldeni 2009. december 15 -ig: [email protected]

A képzésen jogosult részt venni:

  • az IKUVÉH konzorcium tagsága
  • a LEADER Helyi Akciócsoportok munkatársai és tagjai
  • a Helyi Vidékfejlesztési irodák vezetői és munkatársai
  • a FATOSZ megyei szervezeteinek tagsága
  • a Többcélú Kistérségi Társulások alkalmazottai
  • A képzés kezdete: 2010. január második fele A képzés időtartama: 120 óra, 6 x 2 alkalom (péntek és/vagy szombati napokon), 09-17 h között

    A képzés formája a hétvégi előadásokkal és konzultációs lehetőséggel támogatott távoktatás. A hallgatók a képzés végén tanúsítványt (látogatási bizonyítványt) kapnak, amely igazolja, hogy sike­resen elvégezték a képzést.

    A kijelölt képzőintézmény, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Főiskolai Kar (Győr) a jelentkezőket elsősorban Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Fejér megyékből fogadja.

    A képzés költsége: 59.000 Ft, amely viszont ingyenes­sé tehető. Miután az IKUVÉH a jogosult szervezetektől pénzbeli hozzájárulást nem kér, értelemszerűen a küldő szervezet határozza meg a tagjainál vagy az alkalmazottainál a részvétel esetleges feltételeit.

    A Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület tagjai például akkor vehetnek részt ingyenesen a képzésen, ha vállalják, hogy a képzést be is fejezik, továbbá a tagsági viszonyukat a képzés befejezésétől számított három évig fenntartják, a tagdíjat rendszeresen megfizetik, és a FATOSZ által meghatározott minősítési rendszert folyamatosan alkalmazzák.

    A jogosultságot az a szervezet igazolja, ill. ügyel a vállalt feltétel teljesülésére, amelynél a résztvevő a jelentkezés időpontjában alkalmazotti vagy tagsági jogviszonyban áll.

    A képzés növeli esélyeit a pályázatoknál és vendégfogadás szervezésénél - nem szabad kihagyni!

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!