Életstílus

2019.02.21. 21:32

Pannonhalmi Gyalogtúrák - Hosszúlépést tartottak harmadik alkalommal - fotók

Téli túrát terveztünk, de tavaszi lett belőle a 12. alkalommal rendezett Pannonhalmi Gyalogtúrán - kezdte Tudósítónk.

Tudósító

"Gyalogtúra-szervezőként a legnagyobb félelem, hogy az időjárás keresztülhúzza a hetek, hónapok óta tartó számításainkat. Ezen a `téli´ túrán azonban meglepetésünkre gyönyörű, szokatlanul meleg idő várta a résztvevőket, így a már szokásos gyülekezőpontnak szolgáló pannonhalmi Főtéren is sejtettük: a siker nem maradhat el, szép napja lesz azoknak, akik a tematikus túrasorozat februári 16-i programjára érkeztek.


A Pannonhalmi Borvidék jó borokat kínál, valószínűleg ez is az oka annak, hogy a `Hosszúlépést´ már harmadik alkalommal rendezhettük meg. Ezúttal megint más pincébe látogattunk; a borvidék egyik legfiatalabb, ugyanakkor a legmodernebb pincéje köré építettük fel az útvonalat.


Házigazdáink, a Herold pince tulajdonosainak együttműködő javaslatára túránk rendhagyó módon most nem egy, hanem két izgalmas állomást is tartogatott. Először a Széldombon elterülő hatalmas szőlőültetvényhez a gyalogoltunk, ahol a pince tulajdonosai vártak bennünket finom forralt borral, valamint a Széldomb történetét és a szőlőfajtákat bemutató izgalmas tájékoztatással.


A borozgatós bevezető bemutatkozás után visszagyalogoltunk Pannonhalmára, ahol a túra fő attrakciója, a pincelátogatás és borkóstoló következett, mely egyúttal zárta is a napunkat. Az újabb sikernek köszönhetően, alig várjuk, hogy tavasszal ismét találkozzunk!" - írta a Pannonhalmi Gyalogtúrák szervezője, Ress Anita.

 

Pannonhalmi Gyalogtúrák - Hosszúlépést tartottak harmadik alkalommal




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!