Életstílus

2018.03.18. 22:37

9 tonna arany és ezüst esett ki a repülőből, a fele sincs meg

A kanadai Kinross Gold nevű vállakozás tulajdona az a hatalmas mennyiségű nemesfém-szállítmány, aminek csak a kisebbik része került elő.

A kanadai Kinross Gold nevű vállakozás tulajdona az a hatalmas mennyiségű nemesfém-szállítmány, aminek csak a kisebbik része került elő. Tudniillik a mínusz 24 fokos hidegben Jakutszkból Krasznojarszk felé induló, 1972-ben gyártott AN 12-es repülőgép teherszállító része meghibásodott, a gép hátsó részén egy rés nyílt meg, azon keresztül pedig felszállás közben egy csomó arany és ezüst kizuhant. - írja a BorsOnline.

 

kép: BorsOnline

kép: BorsOnline


Becslések szerint 172 darab, egyenként húszkilós aranyrudat, mintegy 368 millió dollár értékben már összeszedtek - írja a Siberian Times. Rejtély, hogy miért csak 3,5 tonnányi aranyat, ezüstöt leltek meg a jakutszki munkások, más segítő civil brigádok és a kivezényelt rendőrök, noha a teljes szállítmány összesen kilenc tonnát nyomott.

 

Borsonline.hu

Címkék#arany

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!