Retikül

2021.03.12. 12:12

Maradjon táskája is örökké fiatal

A kézitáskáink akár életre szóló kiegészítőink is lehetnek, ám ehhez az is kell, hogy megfelelően ápoljuk őket.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A retikülök „szépségápolásával” kapcsolatban a Vasárnap Reggel legutóbbi száma lát el minket tanácsokkal.

Óvjuk meg a szennyeződésektől!

A megvásárlás után az új táskát feltétlenül érdemes úgynevezett impregnáló spray-vel kezelni. Ezzel a folyadékkal lefújva ugyanis a kiegészítőnk ellenállóbbá válik a víz és a piszok ellen is. A műveletet pár hetente érdemes megismételni a hosszantartó hatás eléréséhez.

Amennyiben mégis folt kerül a retikülre, minél gyorsabban töröljük át az érintett részt nedves, szappanos ronggyal. Ha már elég tisztának látjuk a felületet, egy száraz ruhával is dörzsöljük át, hogy a szappan se hagyhasson nyomot rajta. Ez a művelet főként valódi és műbőr kiegészítők esetén hatásos, vászontáskáknál az egyszerű gépi mosással is elérhető a kívánt végeredmény.

Az idő se tehet kárt benne!

Ahogyan saját magunkat, úgy a táskánkat is megfiatalíthatjuk a megfelelő „kozmetikumokkal”. A töredezett bőrt speciális bőrápoló krémekkel, a velúranyagokat pedig a cipő- és táskaboltokban kapható spray-kkel érdemes kezelni.

A kiegészítőnk újszerűségének megőrzésére akkor is ügyeljünk, ha egy időre a gardróbba száműzzük az átmenetileg nem használt darabot. Ilyenkor érdemes újságpapírral kitömni és cipzáras párnahuzatba rakva tárolni, hogy könnyebben megtarthassa eredeti alakját.

Ügyeljen a csatokra is!

Egy retikülön a cipzárak, csatok és egyéb fémelemek is rendszeres ápolásra szorulnak. Az apróbb patentokat nedves fültisztító pálcikával varázsolhatjuk újra ragyogóvá, az akadó cipzárt pedig kevés méhviasszal kezelhetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!