Életstílus

2019.04.24. 12:49

Visszatérne az állományba a rendőrlány, aki elvesztette a fél lábát

Tímea a baleset után sem adta fel. Egy protézis segítségével már visszatért örök szerelméhez, a tánchoz is.

A Bors nemrégiben számolt be egy taktaharkányi rendőrlány történetéről. A 24 éves Fila Tímea őrmesterként dolgozott, a déli határon szolgált. 2017 októberében súlyos autóbaleset érte: az ütközés következtében számos sérülést szenvedett, a jobb lábát térd alatt amputálni is kellett.


Tímea azonban nem adta fel. Egy protézis segítségével már visszatért örök szerelméhez, a tánchoz, és jó úton jár, hogy nemsokára felépüljön. Szeretne újra hivatásos rendőrként dolgozni – írja a lap.


De vajon van-e erre lehetősége?

A rendőrség kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a szolgálati feladataik ellátása során sérült rendőrök magas színvonalú egészségügyi ellátásban, szükség esetén rehabilitációs kezelésben részesüljenek. Elsődleges cél, hogy a sérülést szenvedett állománytag mielőbb szolgálatba állhasson

– közölte a Bors megkeresésére az ORFK.


Arra, hogy Tímea visszatérhet-e a hivatásos állományba, egy egészségügyi alkalmassági vizsgálat fog dönteni. Akkor sem kell viszont aggódnia, ha szolgálatképtelennek nyilvánítják, a rendőrség ugyanis senkit sem hagy cserben. Ilyenkor egészségkárosodási ellátásban részesítik a kollégát, illetve valamely más pozícióban tovább foglalkoztatják - írják.

Címkék#Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!