Életstílus

2018.12.26. 09:23

Karácsonyi csodát kér Macrontól Brigitte Bardot az állatok számára

A vágóhidak bekamerázását, a Franciaországot "állatirtó szórakozóhellyé" változtató vadászat elleni harcot kért Emmanuel Macron francia elnöktől szerdán közzétett nyílt levelében Brigitte Bardot.

Karácsonyi "csodát" - a

Az állatvédelem Franciaországban teljességgel magára van hagyva, a kormány egyáltalán nem törődik vele"

- írta a 84 éves volt filmcsillag, elkötelezett állatvédő.

    

"A karácsony egyeseknek valóságos kis csoda, és én hiszek a csodákban" - áll a levélben.

    

Ha az emberek életén nehéz, sőt néha egyenesen lehetetlen javítani, kis figyelemmel meg lehet könnyíteni az állatok életét, akiknek a néma szenvedése Franciaország szégyene"

- fogalmazott Brigitte Bardot.

    

A volt filmsztár megfigyelő kamerarendszer telepítését követelte a vágóhidakra, amelyekben "naponta 3 millió állatot áldoznak fel Franciaországban, méltatlanul és rémisztően barbár körülmények között".

    

Azzal vádolta meg Macront, hogy "hűségesküt tett" a vadászoknak, s "állatirtó szórakozóhellyé" teszi Franciaországot.

    

Emlékeztetett, hogy 76 állatvédő szervezetet, közöttük a saját Bardot Alapítványa közös felhívást adott ki "a vadászat közben elkövetett visszaélések" ellen.

    

Bardot több alkalommal is felhívást intézett az államfőhöz az elmúlt hónapokban az állatvédelem ügyében.

    

Július végén az elnök fogadta, ezután Bardot dicsérte Macron figyelmességét és jó szándékát, augusztusban azonban, a vadászat reformjáról folytatott egyeztetések után már azzal vádolta az államfőt, hogy meghajolt a vadászok akarata előtt.

    

A vadászok elérték Macronnál, aki maga is többször szólt támogatólag a vadászatról, hogy évi 400-ról (128 744 forint) 200 euróra csökkenjen a vadászati engedély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!