Életstílus

2018.08.13. 11:31

Speciális diétának köszönheti új alakját Pataki Zita

Mintha felére fogyott volna az RTL időjósa, olyan karcsú.

Látványosan megváltozott Pataki Zita alakja. A műsorvezető sosem volt az a topmodellalkat, de most egyre inkább. A mindig mosolygó Zita tizenöt éve a tanulás, a sok munka miatt szedett fel tíz kilót, az utóbbi években pedig a hormonterhelés miatt hí­zott.


– Először azt szerettem volna, hogy nyolc lombik után kitisztuljon a szervezetem, hogy egyszer az életben csináljak végig egy teljes tisztítókúrát – kezdi fogyása történetét Zita. – A tisztulás miatt kezdtem, nem volt sok a túlsúlyom. Éreztem, hogy váltanom kell. Volt, hogy egy hónapig nem ettem húst, de rosszul lettem. Keresgéltem, keresgéltem, így találtam rá a Tiszta Diétára. A módszer lényege, hogy csak az én testem nézik, megfigyelik az életmódomat, az időbeosztásomat, és ah­hoz igazítják az étrendet. Rám szabják, azt is mondhatom, hogy nem szeretem ezt vagy azt. Kéthetente megyek, olyankor megnézik a testem zsír- és izomösszetételét. Az a lényeg, hogy az izom maradjon, a zsír vesszen!

 

Zita a fogyás előtt (bal oldali képen) és most. A látvány magáért beszél.

Kép forrása: borsonline.hu


Zitának minden régi ruháját át kellett szabatnia. A combja és a dereka hat centivel lett vékonyabb, a csípője kilenccel

 

A dietetikusom nem látott három hete, és elájult, mennyire fogyok. Azt mondta, na­gyon büszke rám. Két és fél hónapja csinálom, öt kilót fogytam, de nem ez a lényeg. Izomból gyarapodtam, zsírból fogytam. És azt se felejtsük el, hogy a tévé nagyon erősít. Aki nem találkozik velem személyesen, nem tudja, milyen vagyok.


Zita úgy magyarázza, hogy az általa alkalmazott Eat Clean diétának a ketogén diéta az alapja. De persze nem az, nem csak arról szól.

 

A tiszta étkezés irányított diéta. Kapok porokat, amiből levest vagy pudingot készítek. De másfajta ételeket is, müzlit, nápolyit, kekszet, tésztát, palacsintát. Minden cukormentes, és tartalmazza a napi ásványi anyagot, valamint pluszvitaminokat. Már az utolsó fázisban vagyok, épp visszavezetjük a szénhidrátot az étkezésembe, szóval nem tart örökké. Nem sokkal drágább, mint amit egyébként is vennék, ráadásul soha nem tapasztaltam azt, hogy ennyire figyelnének rám. Nem éhezem, többet eszem, többször, és mégis fogyok. De úgy, hogy például az arcom nem esett be, szép arányosan megy le a felesleg

– mutatja Zita, majd csillogó szemmel hozzáteszi: – Életemben először látszik a vádlim! Két évtized után újból ötössel kezdődik a súlyom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!