Életstílus

2017.09.01. 18:22

Olyan hírt kapott a kölni állatkert igazgatója, hogy leesett a székről

Huszonkét millió dollárt hagy az állatkertre egy német származású amerikai nő.

Halála után 22 millió dollárt (5,6 milliárd forintot) hagy örökül a kölni állatkertre egy német származású amerikai nő. A 93 éves, gyermektelen özvegy Kölnből származik.

Christopher Landsberg, az állatkert vezetője elmondta, a hír hallatán "leesett a székről", először azt hitte, valaki tréfál velük.

Elizabeth Reichert Kölnben született, ott ismerkedett meg 1944-ben Arnulf Reicherttel, aki zsidóként bujkálni kényszerült a nácik elől. A háború után egy évvel összeházasodtak és együtt vándoroltak ki Izraelen keresztül az Egyesült Államokba. Egy idő után megvetették ott lábukat és meggazdagodtak - mesélte az idős nő a Kölner Stadt-Anzeiger című lapnak.

"Sohasem felejtettük el Kölnt" - mondta Reichert. Nem sokkal férje halála előtt közösen döntöttek úgy, hogy vagyonukat az állatkertre hagyják, mely "ugyanolyan fontos Köln számára, mint a dóm". "Amikor az ember átgondolja, mire hagyja örökül a pénzét, nagy szerepet játszanak az emlékek" - emelte ki Reichert.

A részvényekbe fektetett tőke egy alapítványhoz áramlik majd, az állatkert mindig megkapja a hozadékot. Landsberg szerint évente egymillió dollárra számítanak.

Hálából az állatkert tervei szerint Arnulf Reichertről nevezi el a történelmi Dél-Amerika-házat.

Az igazgató elmondta, megpróbálta rábeszélni az özvegyet, hogy látogasson el Kölnbe. Elizabeth Reichert azonban idős kora miatt nem vállalkozott az utazásra.

Címkék#Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában