Életstílus

2017.01.30. 15:17

Francia lány nyerte a Miss Universe döntőjét - fotók

A francia versenyző nyerte a Miss Universe 2016 nemzetközi szépségverseny Fülöp-szigeteki döntőjét.

Az észak-franciaországi Lille-ből származó Iris Mittenaere az arcát a kezébe temetve állt, amíg a leköszönő szépségkirálynő, a Fülöp-szigeteki Pia Wurtzbach a fejére helyezte a koronát. 


A helyi idő szerint hétfőn megrendezett döntőn a közönség hatalmas üdvrivalgással köszöntötte a 23 éves győztest a Manila-öbölhöz közeli Mall of Asia arénában. 

 

Francia lány nyerte a Miss Universe döntőjét


A második helyezett Haiti szépe, a 25 esztendős Raquel Pelissier lett, aki a 2010-es pusztító földrengés túlélői közé tartozik. A harmadik helyet a 23 éves Miss Columbia, Andrea Tovar szerezte meg. 


"Azt hiszem, Franciaországnak és Európának nagyon szüksége volt már egy Miss Universe-re" - mondta Mittenaere a megmérettetést követő sajtótájékoztatón, arra válaszolva, hogy mit fognak szólni honfitársai a győzelméhez. Több mint 60 év után került ismét a korona franciaországi szépség fejére. 


A fogorvosnak tanuló Mittenaere elmondta, arra szeretné használni népszerűségét, hogy segítse a hátrányos helyzetben élő gyerekek, elsősorban a lányok iskoláztatására irányuló erőfeszítéseket. 


Nyolcvanhat versenyző indult a 2016-os Miss Universe címért, köztük a magyar Bódizs Veronika. A zsűri 12 lányt juttatott tovább, a 13. finalistát pedig a közönség nevezte meg egy internetes szavazáson. 

 

Galéria kép



A ceremónia házigazdája ezúttal is Steve Harvey amerikai komikus volt, aki a 2015-ös Las Vegas-i döntőn tévedésből először a kolumbiai résztvevőt nevezte meg győztesnek, akinek már a fején volt a korona, amikor Harvey bocsánatot kért, és közölte, hogy összekeverte a neveket.  


Valójában a Fülöp-szigeteki Pia Alonzo Wurtzbach színésznő és modell lett Miss Universe 2015-ben, aki végül megkapta a fejdíszt és a legszebbnek járó címet. A kolumbiai Ariadna Gutiérrez Arévalo a második helyezett lett. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!