Életstílus

2016.04.27. 13:36

Buksi lehet a világ legöregebb kutyája

26, vagyis emberi években 182 éves Buksi, a Sárrétudvariban élő husky-keverék kutya. Ezzel ő lehet a világ legöregebb kutyája.

A 26 éves Buksi, aki Sárrétudvariban egy lovastanyán él. A magyar négylábú esélyt kapott, hogy átvegye a világ legidősebb ebének címét. Nemrég pusztult el ugyanis Maggie, a 30 éves ausztrál kelpie fajtájú kutya - írja a Bors.

– Még szegény megboldogult édesapám kutyája volt. Ő egy falubelitől kapta ’92 körül, akkor két-három éves lehetett. A papírjai nincsenek meg, így biztosat nem tudunk, de többen tanúsítják, hogy Buksi már negyedszázada velünk él – mesélte a Borsnak a kutya gazdája, Ica néni.


Ennek ellenére is lehetséges, hogy a kutyus elnyerje a megtisztelő címet.

– Kubinyi Enikő etológus járt itt pár hete, ő vett DNS-mintát Buksitól. Nemcsak a kora, hanem a fajtája is felkeltette a kutatók figyelmét, ugyanis ezt sem lehet pontosan megállapítani. Annyi biztos, hogy husky lehet benne, de a szakemberek sakálvérre is gyanakszanak. Talán ennek is köszönhető, hogy Buksi mozgékony, jó egészségnek örvend, és az állatorvosok szerint akár még öt évig is élhet – magyarázza Ica néni.

Borsonline.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!