Életstílus

2016.02.16. 14:25

Hatásos vakcinát fejlesztettek ki az ebola ellen

Az oltóanyag igen hatásos és biztonságos, kevés mellékhatásról, főként fejfájásról és enyhe hőemelkedésről számoltak be. <br>

Oroszországban "nagyon hatásos" vakcinát fejlesztettek ki az ebolavírus ellen, tesztjei hamarosan Guineában folytatódnak - jelentette be az orosz egészségügyi miniszter genfi sajtótájékoztatóján.

A GamEvac-Combi nevű vakcina klinikai tesztjeinek első és második szakaszát Oroszországban végezték önkéntesek részvételével, a harmadik szakasz idén kezdődik Guineában - mondta Veronika Szkvorcova hétfőn, mielőtt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) igazgatójával, Margaret Channel találkozott volna.

A WHO egy szóvivője az AFP-nek elmondta, hogy a szervezet tanulmányozni akarja azokat az adatokat, amelyek a vakcina biztonságára vonatkoznak, valamint azokat, amelyek az immunválasz kiváltását alátámasztják.

A hétfői genfi sajtótájékoztatón elhangzottak alapján a védőoltás két részből áll, a másodikat az első után 21 nappal adják be.

Az orosz egészségügyi miniszter szerint az oltóanyag igen biztonságos, kevés mellékhatásról, főként fejfájásról és enyhe hőemelkedésről számoltak be.

A vakcina hatásosságáról a teszteket végző, az eseményen szintén jelen lévő szakemberek közölték, hogy az injekció beadása után megindult az ellenanyagok képződése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!